Új hozzászólás Aktív témák

  • Lipton

    őstag

    válasz Antonio #5913 üzenetére

    Szia!

    Meg kellene mondanod, hogy kb. milyen kategóriában gondolkodsz, mennyit szánsz rá, vagy milyen minőséget szeretnél, így ez nagyon nehéz.

    Villanyvezeték: sok esetben nagyáruházban akciós, nagyon jó árakat tudnak adni.

    Laminált padló:
    - kb. 1000Ft/m2-től van, de fontos a vastagság, kopásállóság. Olyan 2-3000Ft/m2-ért van már elég jó szerintem. Nem mindegy hogy egy hálószobába rakod le vagy egy sokat használat nappaliba. Aránylag elég jó aljzat kell hozzá, ha nagyon hepehupás, akkor előtte padlókiegyenlítés. Alá kell párafékező fólia 1-200Ft/m2 + Alátét 3-500Ft/m2, de néha van akció, kapod vele. Szegély 3-400Ft/m-től van. Ki kell szilózni padló és a szegély között, de ezt meg tudod csinálni. Én spec a Diegoban vettem, de van minden sarkon ez is. Pár szerszámmal otthon házailag is lerakható, tudsz vele spórolni is.

    Csempe:
    - A Zalakemrámia szerintem jó, ára nem elvetemült, de nekem annyira nem tetszenek.
    - RAKO nekem nagyon tetszett, azt vettem sok helyre. Elfogadható ár + nagyon szép (persze kinek mi az...) Ha "normális mennyiségben" akarsz bordűrt, az majdnem még annyiba szokott kerülni, mint a csempe :), relatív nagyon drága, de attól lesz szerintem pofásabb. Jó ötlet lehet mozaik lapot venni, elvágni 3-4 fele, így egy lapból lesz 1-1,2m bordűröd (ha kell kép teszek be) egy lap árán.

    Szaniter:
    Alföldit ajánlom, neten is sok helyen árulják. Több termékvonal is van belőle, normális áron, jó minőségben az egyszerűtől a nagyon dizájnosig.

    Csaptelep:
    Mofém - Kludi - Hansa az ársorren szerintem. Ezeket kb. érdemes nézegetni már, mással nincs tapasztalatom.

    Nyílászáró:
    Ezt (is) nagyon nehéz utólag cserélni. Én min 3 rétegű üveg (K=0,6...0,8) és valami jobb vastagabb profil (80mm). Ha nem elég jó, itt komoly hőveszteséged lesz. Nagyon gondold meg a redőnyöket és a szúnyoghálót is.

Új hozzászólás Aktív témák