Új hozzászólás Aktív témák

  • Lipton

    őstag

    válasz Ariadne #5920 üzenetére

    Csaptelephez:
    én a zuhanyt pl a Bauhaus-ban vettem, nagyon durva akcó volt. Hihetetlen árakat képesen néha adni a barkácsáruházat, de abba is gondolj bele persze, hogy ha nem utazol ingyen, nincs sok időd, lehet, hogy a végén az utánajárás miatt nagyon drága lesz.
    Az tök igaz, elsőre vehetsz 1-2k-ért is csaptelepet, és majd lecseréled akár darabonként. Nem nagy munka, nem jár rombolással, házilag simán megcsinálod.

    Kád:
    én műanyag párti vagyok, abban Ravak és Riho elég jók, de drágák is. Neten szintén gyorsan utána tudsz nézni. Beszerelés nem olyan egyszerű: vagy gyári lábak, és mozog, vagy alá ytong+csemperagasztó. Na az nem mozog, de ki sem nagyon szeded, meg ugrik a garancia. Kád eleje: vagy gyári panel, de érdemes szerintem "felfalazni" ytonggal, és azt burkolni. Szintén nagyon szép tud lenni.

    Csempe:
    Ponti Törökbálint = csodákat látsz mind minőségben mind árban.
    Én Dunaharasztiban rendeletem meg egy tüzép-szerűségen ott az új tesco-val szemben. Mint írtam is, a Rako márkából teljes választék van nem annyira elvetemült áron.
    Nekem is fénypont lett mindkét fürdőszoba :)

    Belső ajtó:
    Ha régi ajtók vannak, akkor utólag sem annyira egyszerű a csere. A tok be van építve, így ha kiveszed, akkor a falat is javítgatni kell, küszöb is probléma. Az utólag beszerelhető ajtóknál nem feltétlenül van küszöb, a régieknél meg ott a nagy egybenküszöb, azaz a padló burkolását is erősen érintheti a csere.
    Én nem vennék fa ajtót (vetemedhet, kezelni kell, stb.) hanem bútorlapot. Csodásan záródik évek múltán is.

    Ha a bejárati ajtód nagyon ramaty, akkor ott is lesz/lehet komoly hőveszteséged, vagy csak egyszerűen fütyül rajta be a szél. Utólagos csere is nagy(obb) bontásokkal járhat, én azért azt cserélném első körben.

    Háztartási gépek:
    Ezeket is 10+ évre veszed jobb esetben.
    Neten pillanatok alatt tudsz árat ellnőrizni, de ha kp-s vásárló vagy, és bemész egy mintaboltba, akár 30-40% kedvezményt is kaphatsz több gép vásárlása esetén.

Új hozzászólás Aktív témák