Új hozzászólás Aktív témák

  • Met

    Topikgazda

    Eszem faszom megáll.
    3 éve sikerült vennünk egy ilyen csaptelepet. Nemrégen feltűnt, hogy a hideg víz csapján kb. másfél fordulatot lehet csak tekerni míg a meleg vízén jóval többet.
    Gondoltam szétszedem (először mióta megvan), nem ment egyszerűen, azt a kúpos részt le tudtam tekerni, az X tekerő rögzítő csavarját kitekertem de nem tudtam lefeszegetni, hogy a betétet is ki tudjam szedni. Gondoltam vízkő miatt nem lehet tovább nyitni ezért addig tekergettem amíg sikerült teljesen kinyitni. Ennek örömére kipottyant a kupos rész alól az a rugós alkatrész ami bent tartja a betétben ami fel le mozogva szabályozza a vizet.

    Gondoltam ez annyira nem egészséges ezért megerőszakoltam és lefeszítettem az X végű tekerőt, hogy vissza tudjam tenni az a rugós baszt. Sikerült, és észre kellett vennem ,hogy szét van rohadva az (krómozott fém) X tekerő vége ami a kúpos cucc alatt van. Nem vízköves, elrohadt!

    Ennyire szarok mostanában a csaptelepek? Itt nem volt rendesen berakva az a rugós cucc, keresztanyámnál amikor cseréltem akkor a zsír új csaptelepben kellett tömítést cserélni mert nem zárt rendesen (ott ahol a kifolyócső hozzá csatlakozik a csaphoz). :U

    "If in doubt, flat out!" Colin McRae

Új hozzászólás Aktív témák