Új hozzászólás Aktív témák

  • AndrewBlase

    senior tag

    válasz Rotyi #91046 üzenetére

    Erőssen ajánlott a beton alap. Már csak azért is, hogy legyen mihez lerögzíteni. Kellett már úgy áruházhoz visszamenni javítani, hogy ugyebár rendszerint nem engedik lerögzíteni, aztán egy vihar meg vitte a kócerájt. Meg hát illik vízszintbe is rakni, hogy normálisan álljon, ahhoz meg praktikusabb a beton alap. (Bár volt olyan hely, ahol egy füves udvarra kellett építeni, sehol egy sík terep, járdalapokat adtak, hogy csináljunk neki placcot. Na ott mondtuk, hogy kapugarancia van. :DDD )
    Az igaz, hogy a vastagabb falvastagság nagyobb merevséget eredményez, szerintem szebb is. Meg drágább is. :P
    Bár macerásabb, de praktikusabb előre egyszer lekenni az elemeket, mert össze fog száradni, akkor viszont virít a csap a faldeszkán (hajópadló).
    A termékhez nem jár rögzítőcsomag, de javalott megvenni hozzá, kérni kell. Ez egy mindkét végén hurokkal ellátott drótkötél (pontosabban 2 db/sarok, ami rugóval csatlakozik egymáshoz), ami az alsó faldeszkához fogatja a felsőt, ezáltal a szél nem tudja leemelni a tetejét, +száradáskor (amennyire a rugó engedi) össze is húzza.
    A tetejére csak sima alátétlemezt adnak, ami egy vékony kátránypapír, erre javallot zsindelyt rakni. Egy pár évig elvan nélküle is, de aztán cserés az alátétlemez mindenképp. Jó esetben csak az.

    Van sokféle forma, méret, el kell dönteni, mire van szüksége az embernek, mit enged meg a pénztárcája. (Egyébként idehaza ez volt népszerű, amíg ott dolgoztam) Laikusként is össze lehet legózni, csak lassabban. Leírást adnak hozzá.

    Miért mindig én???

Új hozzászólás Aktív témák