Új hozzászólás Aktív témák

  • Manitou

    addikt

    válasz _BM_ #2995 üzenetére

    Hát igen, erre mondják az okosok, hogy egy 5 mm-es farostlemez is jobban szigetel 10 centis "hungarocellel" megtámogatva, mint a másfél méter vastag várfal. Magyarán minden a szigeteléstől függ. Maga a tartófal nem számít. Bármilyen anyagból készülhet és nulla vastagságú is lehet.

    Azért ez nem így van. Akkor szerinted miért építkeznek még mai napig téglából is? Könnyűszerkezetes házakat hagyjuk.... Azok jó hőszigetelőek, de hőtároló képességük a 0-val egyenlő, ráadásul a hangszigetelésük is csapnivaló, mivel a falaknak nincsen tömege, nem csoda, hogy az utcáról minden zaj behallatszik, a lakáson belül meg azt is meghallod ha a másik szobában megfordul az ágyán valaki.
    Nem is értem az embereket, miért akarnak ilyen házakat építeni,semmivel nem olcsóbb mint egy hagyományos szerkezetü ház, de sokkal kevésbé időtállóbb és kevésbé élhető. Régen talán valamivel olcsóbb volt, akkor nagyon sokan belevágtak ilyen házak építésébe, de manapság nem látom semmi előnyét.
    Viszont az igaz hogy nem kell 1 méteres fal, de egy 25-30 cm-es azért minimum kell. 25cm-es fal alatt téglafalat nem is lehet figyelembe venni teherhordóként. Vasbeton teherhordó fal persze lehet jóval vékonyabb is. Egy passzív ház falszerkezete úgy néz ki manapság minimum 25cm hőszig+25cm téglafal.

    A másik dolog, hogy állékonyság is van a világon , ha a fal csak egy darab farostlemezből állna, rajta hőszigetelééssel, az betörésbiztonsági szempontból is elég kevés lenne, ráadásul a nyílászáró szerkezeteket is rögzíteni kell hozzá. Tehát mindenképpen kell hozzá egy tartószerkezet, mint ahogyan az a fa vagy fémvázas könnyűszerkezetes falaknál is van.

    Ahhoz nem fér kétség, hogy az újabb építésü házakban nyílván újabb/modernebb építőanyagok vannak beépítve, bár láttam már karón varjút ;]
    De hogy hozzak egy példát mondjuk egy most épült hulladékminőségű ház és egy mondjuk 10-15 éve épült akkor nagyon korszerűnek számító ház közül valószínüleg a 10 éve épült lesz a jobb. Persze ha 80-as években épültekhez, vagy régebbiekhez hasonlítgatjuk, akkor már más a szitu, kivéve, ha valami barbár B30-asból építi fel ma a házát :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák