Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    En 15 eves futamidore vennem fel a hitelt, ha LTP-ben gondolkozik az ember. Igy 3 LTP periodust nyugalommal bele lehet torleszteni.

    A kamatokat nem lehet elore megjosolni. Ha a vilagpiacon felmennek a kamatok, a BUBOR maradhat alacsony, de egy ido utan ugyis kovetnie kell a trendeket.

    De azert nem szabad elfelejteni, hogy a legtobb devizahitelesnek az volt a baja, hogy a kamat es arfolyamkockazatot is bevallalta. Most viszont mar csak a kamatkockazat van benne a dologban, a kamat kialakitasanak a keplete jol ismert. Nekem a bankom pl. hiaba ment le a EURIBOR, az euro hitelem kamata felment, a bank ezt azzal magyarazta, hogy Mo-n a kamatfelar novekedett, persze a hitelszerzodesben ez a pont nem volt reszletesen kibontva.

    Fix vagy nem fix kamatozas: ha mar valaki tulelte egyszer a devizahiteles idoszakot es meg mindig nem jelent neki problemat a kamatvaltozasbol adodo torlesztoreszlet novekedes, akkor nosza, 3 havi BUBOR jo valasztas.

    En szemely szerint ha van ra lehetoseg, akkor azt mondanam, hogy annyi LTP-t kell kotni, amennyit az ember elbir es van ra lehetosege, majd pedig meg ezen felul is minden evben valamennyit elotorleszteni a hitelbe es olyan hamar megszabadulni tole, amilyen gyorsan csak lehet.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák