Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz F34R #19500 üzenetére

    Jelenleg nem tudok olyan játékról, aminek 32 giga kell. 16 is csak kevésnek, a többség még beéri 8-cal is. Kicsit függ attól is, hogy mekkora felbontásban játszol, de a legtöbb ember 1080p-ben tolja max, arra elég, 4K-8K burzsuj állaték terepe, átlag embernek elérhetetlen amúgy is, mert olyan erős gép, GPU, drága monitor kell hozzá. A 16-nak jó pár évig elégnek kell lennie, főleg játékoknál, mivel azok elsősorban konzolra készülnek, amiben szintén nincs több RAM, a következő generációban sem lesz.

    Meg nyilván attól is függ, hogy ki mit csinál a gépen. Ez a 16 GB most egy ideig még elég, ezt átlag felhasználás, böngészés, játékok kell érteni, nem 640 KB ought to be enough for anybody jelleggel. Ha valaki nagy kódbázison fejleszt, és ilyen sok gigás projekteket pörget forráskódból, meg 3D modellezés, 4K videóvágás, temérdek virtuális gép futtatása párhuzamosan, akkor igen, néha az isten RAM-ja se elég, 128 giga se, míg másnak az SSD-je akkora.

    Túl sok RAM-ot azért sem érdemes tenni a gépbe, mert egy szinten túl nem gyorsít semmit, csak ráégeted a sok pénzt, aztán ott áll kihasználatlanul.

    (#19499) Apollyon: az ITX ilyen, mivel kisebb, prémiumot kérnek érte. A 100 GDP még nem is rossz ár, normálisabb ATX/mATX lapok is simán benne vannak 70-80-85 fontban. Egy kicsivel lentebb voltak az árak a koronakáosz előtt, de ezzel most borult minden, bizonytalan ideig.

Új hozzászólás Aktív témák