Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz Frawly #21806 üzenetére

    A dwm-et direkt ilyennek szánták, ez van. Ebbe a pár KB-os spekulált eltérésbe egyébként pont annyira felesleges belekötni, mint ahogy te is túlküldöd a minimalizmus fontosságát. Van milliárd másik wm, vagy lehet módosítgatni.

    És akkor erre egy megjegyzés: egy xfce DE sem eszik annyi erőforrást, hogy visszafogná a gépet. 1-2 kivétel ugyan van, de a legtöbb DE meg linux szoftver kb. ugyanannyira hw igényes mint 10 évvel ezelőtt, ellenben azóta ma már sokkal olcsóbban veszel jobb hw-t.
    10 éve 2-4 GB RAM volt a normális otthon, vagy esetleg 8, ha gaming. Egy xfce akkor is 200-500 mega körül evett üresen, meg ma is, a különbség hogy már 4-8x annyi RAM áll rendelkezésre.

    Nyers CPU power is sokat nőtt az intel tik-takozás ellenére, szóval mondhatjuk, hogy a hardverek fejlettsége lehagyta annyira a linux szoftverek hw igényét, hogy ilyeneket ma már ne kelljen számolgatni, kilobájtokat meg aztán abszolút nem.

    A termite-tal kapcsolatban: megnéztem mi ez, eszik-e vagy isszák, de ma már biztosan egyiket sem: [link] – utoljára lassan két éve jött hozzá frissítés, nem csoda, hogy nincs void tárolóban. Gondolom előbb-utóbb archból is kivesznek majd egy ilyen elavult programot.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák