Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz Mercutio_ #2670 üzenetére

    Ne viccelj, a GX80 egy időben kifejezetten nagyot ment az Amazon eladási toplistákon is. Az identitászavart arra értettem, hogy a Panasonic a kompakt/rangefinder vázakra való igényt (vagy annak hiányát) látva inkább összevonta a GX80-at és a GX8-at. Nekem utóbbi kifejezetten tetszett funkcionalitásban (csak a régi szenzor, régi IBIS és a shutter shock nem tetszett), de a GX9 már nem a GX8 folytatása lett.

    Aki GX8 utódot akart, annak a GX9 túl kevés (lásd: én), de a GX80 után meg nem ad annyival többet, hogy okvetlenül megérje a felárat (biztosan van olyan vásárló, akinek igen, de a nagy többségnek nem). Én értem azt, hogy hozzám hasonlóan te is hoppon maradtál az igényeiddel, de én nem feltételezem egyik gyártóról sem, hogy szándékosan nem akar pénzt keresni, azért nem gyárt olyat amit akarunk, mert nem lehet belőle eleget eladni. Ezen sajnos nem változtat, hogy mi biztosan adnánk érte pénzt, ha kijönne az "álom" váz és még tudunk a hobbink által egy féltucat másik embert is.

    A Fujifilm pedig remek példa: Ők is letolták másod, vagy inkább harmadhegedűs szerepbe az X-E sorozatot, mert a vintage SLR-szerű X-T vonal megy igazán nagyot. Az X100 és az X-Pro pedig nagyon-nagyon réteg dolgok.

    (#2673) vond: Én sosem értettem ezt a zsebredugós fényképezőgép koncepciót. Nem hordok répagatyát meg cicanacit, de nekem egy mobilnál és igazolványtoknál vastagabb dolog aligha fér kényelmesen a zsebembe. Szóval nálam a kompakt gép iránti igényt sosem ez motiválta. Inkább az, hogy minél kevésbé DSLR-szerű egy gép, annál jobb utcai fotóra, meg mondjuk egy bőrtokba belepattintva könnyen el tudom tenni bármilyen hétköznapi táskába, nem kell hozzá dedikált fotóstáska.

Új hozzászólás Aktív témák