Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Alan[HUN] #69451 üzenetére

    nem véletlen halt ki kb
    A 90-es évek közepén a membrános billentyűzetek kiszorítottak minden addig elterjedt mechanikus megoldást, nem azért mert jobbak voltak, hanem azért, mert olcsóbbak. Az Alps a 2000-es évek közepén hagyta abba a billentyűzetbe való kapcsolók gyártását, sajnos kidobáltak minden ezzel kapcsolatos dolgot, pedig most hatalmasat kaszálhatnának. A Cherry MX sorozat is csak az ipari felhasználás miatt élt túl, az Alpsszal ellentétben az jobban bírja a gyűrődést poros helyen.

    plusz beszerezni is elég nehéz őket
    15+ éve nincsenek gyártásban, így maradtak az elfelejtett NOS opciók (egyre fogynak) és a billentyűzetekből gyűjtögetés, ez utóbbi nem kevés hozzáértést és időráfordítást igényel, mert tipikusan rossz állapotú, koszos kapcsolókat kell megtisztítani. Léteznek klónok (Matias, APC), de azok a beszámolók szerint nem hozzák az eredeti szintjét.

    a. clicky alps-ok elvileg zseniálisak
    Az Alps igazából a taktilis vonalon verhetetlen. A clickyt itt én azért szoktam emlegetni, mert tartósabb viszonyom clickyvel van (NOS SKCM White), aminek mind a taktilitása, mind a hangja feltörli a Box kapcsolókkal a padlót, amiket ugyancsak nagyon jó clicky kapcsolóknak tartok. Taktilis vonalon az SKCM Brown számít Holy Grailnek, olyan taktilitást egyszerűen semmi más nem nyújt a piacon a tökéletesen lekerekített huplival, egyedül a Neon Green közelíti meg. Nem véletlen, hogy 5 dollár nagyon jó árnak számít a barnákért, és nagyon nehéz összeszedni belőle egy billentyűzetre valót. Én taktilis Alpsból csak a középkategóriát próbáltam, az SKCM Creamről nem nyilatkoznék, mert mindkét AEKII-ben rettenetesen rossz állapotban vannak, az SKCM Orange nagyon bejött, csak nem volt még szívem szétbarmolni az M0118-at a kapcsolókért, és van egy adag SKCM Salmon, ezeket külön vettem, kézben nem volt wow-érzés.

    majdnem kizártnak tartom, hogy 3-nál több embernek próbálta egyáltalán a topikból őket
    Én ebben nem lennék olyan biztos, hármat könnyedén fel tudok sorolni, és sok embernek lehet úgy tapasztalata a 90-es évek végéről Alpsszal, hogy nem tudta, mit használ.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák