Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Molydeus #77991 üzenetére

    ez már megint annyira rétegigény
    Ez a billentyűzet már maga a rétegigény :)

    több kiosztást is támogató PCB vagy választható PCB, de ettől még messze van a Keychro
    Az előbbitől nagyon messze van, mert még firmware szinten is van X változatuk ugyanahhoz a billentyűzethez (ANSI/ISO x van/nincs knob), pedig eggyel meg lehetne oldani.

    Az utóbbi már most is itt van, elég az iménti 2×2 opcióra gondolni.

    Amúgy az könnyen megoldható lenne, hogy a meglévő Q1 PCB-hez valahogy csatlakoztatják a szintén adott Q0-ét, mondjuk egy spec USB boarddal?
    Split billentyűzeteknél tipikusan SPI interfészt viszik át kábelen a két fél között, ehhez négy vezeték elég, szóval TRRS és USB-C is előfordul fizikai csatlakozóként, persze sem hang, sem valódi USB forgalom nem zajlik a kábelen. Valami hasonlót itt is meg lehetett volna csinálni, de ez a Q1 PCB-hez hozzányúlással járt volna, és a Q0 önmagában nem lenne működőképes, csak a Q1-re csatlakoztatva.

    A másik megoldás a Q1-ben a fő nyák békén hagyása lehetne, és a USB-C daughterboardot cserélnék le egy olyanra, ami egy 2 portos beépített hub funkcióval rendelkezik, az egyik, fizikailag nem létező portra csatlakozik a Q1 nyákja, a másik fizikailag létező kapcsoló a billentyűzet hátulján és ebbe lehet a Q0-t (és más USB-C csatlakozós periférát dugni). Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy a Q1 Prónal a wireless rész miatt nem működne.

    Szerintem most hónapogik ellesznek azzal, hogy minden Q-ből gyártanak wireless-t, aztán ugyanezekből ISO verziót.
    Valószínűleg ez lesz.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák