Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Zozzer888: Ha figyeltél, épp tegnap írtam, hogy ismerős 40D-vel is egy tucat rossz képet csinált, mert nem csekkolta elég sűrűn a kijelzőn az eredményt, és így főleg a fényt a gép el-el mérte (mátrixon jobb lett volna az eredmény, de gondolom középre súlyozotton volt, Dunapart+kutyák, a víz hol alexpót okozott, az barna ebek meg túlexpót).
    De jellemzően akik átlagos szinten vannak a kompaktokkal, nem arról híresek hogy egyből milyen fasza képeket csinálnak tükrössel - te mást tapasztalsz? Tehát ha evf mellett is készül egy csomó rossz kép, akkor tükör mellett eleinte még több fog, az tuti.

    Rollee: Plusz igen, sok beállítási lehetőség van, lentebb nemsoká látod pl miket okozhat mire kiismered. Hát, ezt olyan költői kérdésnek vettem hogy egyszerűbb-e milc-el jó képet csinálni. Ha már exponálás előtt is látod milyen szín, fény várható a kész képen, illetve rögtön látod ha korrigálod és látod mennyivel korrigálta; illetve a kész képet máris látod, el sem kell emelned a szemedtől - igen, szerintem ettől sokkal könnyebb, mint estleg erős napsütésben koncentrálni a kijelzőre szinte képenként hogy most jó lett?
    Idővel megtanuéja az ember -ha érdekli- hogy mikor mire számíthat, de ehhez az kell hogy érdekeljen és sokat gyakorolj (azaz átlag user eddig nem szokott eljutni).

    Icee79: Mennyi a záridő limit az auto iso beállításoknál? tedd 1/60 vagy 1/80ra, és próbáld meg újból (nem nagyon mozgó ojjektumoknál vr-es obival még elmegy ekkora záridő).

    Nektek amúgy mi az automata és mi a manuál? És minek hívjátok akkor a P módot?
    2 ismerős is azzl szórakozik a canonjával, hogy S, akarom mondani Tv módban használják, Nem értem mi értelme van, szerintem ha valaminek, akkor az A módnak van alapból értelme - de a P annyiból praktikusabb hogy nem lehet 'rossz' értéken felejteni, a normáli kiexponáláshoz használható tartományon belül pedig tekerhető (pl 3,5-11es rekeszig, hasra mondom, nincs itt a gép).
    Jah, ha kézzel feltekeres mondjuk ISO640-re, a limit mondjuk 1600, és van annyi fény hogy magától mondjuk ISO320on exponál, akkor 640el fog. De ha ugyanennyi limitnél 2500ra tekered, akkor is 1600 lesz a max iso. Manuált tessék oda-vissza olvasgatni, én is forgattam a bő 250oldalt rendesen.

    Öhm, jah, az iso beállítás P-re vonatkozik, a zöld betűs(?) AUTO-ban gondolom nem él a korlát, ill a zársebességes beállítás.
    Tök felesleges megkérdezni milyen beállítás kell hozzá, alapból mindig P-mód, és megoldja, onnan korrigálsz egy keveset ha kell, vagy próbálkozol S módban.

    "A manual fókusz meg azért kell, mert soxor mikor elmozdul a kislányom, először tök jól befókuszáltam, aztán mikor újra megnyomom, hogy fényképezzek, akkor újra fókuszál, és nem az lesz éles amit én szeretnék" - Íjjj, hát minek vettél fázis alapú af-es gépet? Tessék használni a követő és 3D követő fókuszt ilyen esetekben, egyéb esetekben pedig a középpontosat, nem azt amikor a gép magától akarja kitalálni hogy hova kéne fókuszálni! Amúgy fázisos af ha kicsit mozdult el a téma, szinte azonnal az új célra áll, nem vizsgálja szinte végig a tartományt (bár a G2 villámgyors volt szinte mindig).
    Én egy fél napig próbálkoztam manuálfókusszal (szimuláltam az 50/1,8D-t), de a rangefinderrel sem egyszerű, alig lett éles képem.

    csakb: M módban nem tök mindegy milyen a fény mérés, amikor mindent te állítasz?

    Throme: Vaku mellett miért ne hagyhatná az isot auton? Jó, a G2 képtelen volt megbízkózni a feladattal (Slow Sync vakunál) de jellemzően azért ez nem okoz gondot a gépeknek, és 90% hogy a 3200at vmi gyors zársebesség okoz (most nem rémlik neked mi van, de nikonnál a max iso mellett megadhatod hogy milyen záridő elérésére törekedjen, ha azt nem tudja tartani, akkor emeli az isot. Napokig 1600as ison fényképeztem beltéren, mert 1/2000en hagytam ezt a beállítást az elején.)

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák