Új hozzászólás Aktív témák

  • csakb

    őstag

    válasz kaligula #12513 üzenetére

    "Ha jól értem, a Heliost rá lehet pakolni adapterrel gond nélkül a pentaxra is?"

    Természetesen rá lehet rakni gond nélkül. Arra kell figyelni, hogy a vázba süllyedő (kulcsos) adaptert használj, azzal lesz végtelen is. Itthon fotóboltban szégyentelenül elkérnek érte 8-10 kHUF-ot, elmebayon 6 EUR-ba és 3 hét szállításba fáj Kínából. További hasznos tudnivalók: [link].

    "Az ibéjen láttam baráti áron (15ezer környékén) Chinon stb fix 50-eseket, valamint Pentax alapfixeket, ezekkel kapcsolatban van tapasztalat?"

    Élességben, bevonatokban sokkal jobbak a Pentax fixek, mint a Chinon, Porst és hasnoló, K bajonettes cuccok, vagy mint a ruszki obik. A Helios egyetlen előnye talán a szép boké, meg persze a verhetetlen ár. 50-esből az M 1.7/50-es nagyon ajánlott, azt jóval 10 k alatt be tudod szerezni. Az M 1.4/50-es is nagyon baba, ha kell a még tágabb rekesz. 20 k alatt ez is meg van. A többit szerintem a Pentax topikban beszéljük meg.

    Használt obikra érdemes rákérdezni az irányjelzős fórum adok-veszek topikjában. Némi unszolásra elő szoktak kerülni meg nem hirdetett üvegek a fiókokból.

Új hozzászólás Aktív témák