Új hozzászólás Aktív témák

  • DV

    senior tag

    Sziasztok,

    Roviden es tomoren, kompakt geprol (Kodak DX4330) szeretnek egy DSLR gepre valtani (100-150 ezer). Alapelvem:egyszer szeretek venni egy jo gepet.

    Bovebben: Szemezgettem a Panasonic G1-el, de mikor boltban megneztem kicsinek tunt a vaz es a fogasa sem volt kellemes. Azert ezt neztem, mert ez mar nem olyan nagy, mint a tobbi dslr.
    Nem vagyok profi fotos es nem is tervezek az lenni, a cel egyszeru, "point and shoot" csak sokkal jobb minosegben, mint egy kompakt.
    A mai kompaktoknak, amiket eddig a kezemben fogtam es nezegettem (Casio Exilim ket kulonbozo tipus, gondolom a vekonysag miatt nem annyira jo + 1-2 masik tipus,ismeroseime) nem tetszettek a szinei. Allitom a fent emlitett Kodaknak szebb a kepe. (sajat velemeny, ne kovezzetek meg).

    Egy objektiv eleg lenne, nem cserelgetnem, nem is fotoznek tavolra. Igazabol az zavar, hogy a tesztekben tobbszor is irjak, hogy a gyari objektiv nem tokeletes, marmint egy profi fotosnak erdemes lecserelnie, ezt szerintetek en is eszrevennem otthoni hasznalatnal? Azert is neztem a Panasonic G1-et, mert a hozza-adott gyari objektivre azt irtak, hogy jo, "maradhat".
    Inkabb veszek egy vazat+egy objektivet, hogy jo legyen, mint egy gyarival hasznaljam, gondolom igy kicsit tobbe kerul, de inkabb kifizetem, mint kesobb kelljen.
    Nem szoktam a Manualis beallitasokat hasznalni, maradnek a gyarilag beallitott temak hasznalatanal fotozaskor.
    Szeretnem hasznalni a live view-t, mint a kompaktok eseteben. (megszoktam)

    Nem sietek a vasarlassal, jovo karacsonyig meg van idom. Igazabol csak ajanlatokat varok, esetleg jon-e ki valami ujabb gep amire erdemes varni? (nem vagyok markahoz ragadva)

    Bridge gep nem erdekel!

    Segitsegeteket elore is koszonom!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák