Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz 04ahgy #7211 üzenetére

    Minden egyes fénykép elkészítése azzal kezdődik, hogy belenézek a keresőbe, komponálok, az az alapja az egésznek, tehát a kereső mérete, világossága nagyon nem mindegy. A D5000 keresője mintha még valamivel kisebb is lenne, mint a D40-é, D50 méretű, bár erre nem esküdök most meg, utánanézni meg lusta vagyok :B :DDD Mindenesetre a D90 keresője konkrétan érzetre nekem jobban tetszett, mint a K10D-jé (világosabb volt, a méret kb. egyforma, sőt, úgy rémlik specifikációk alapján, hogy tökegyforma), és egy K10D keresője után egy D40 keresője is egy szűk kis lyuk. Ismétlem: ennek a jelentőségét egyszerűen nem tudom eléggé hangsúlyozni. A fotózás nem a munkám, a hobbim, élvezetből csinálom, és nagyon más az élvezeti értéke egy nagy, világos keresőnek, azon felül is, hogy nagyban segíti a komponálást, igencsak más érzéssel veszek egy gépet úgy kézbe, hogy tudom, hogy a keresőbe nézve egy kellemes, világos, nagy képet látok.

    A másik a két vezérlőtárcsa, ami igencsak kényelmesebbé teszi a használatot, bizonyos helyzetekben meg egyszerűen szinte elengedhetetlen, amikor nincs idő szöszölni a menüben. Aki komolyan használja a gépet, annak nagyon jó, sőt, konkrétan elengedhetetlen is lehet akár, aki hobbiból, annak meg szintén nagyon jó, ha van.

    A harmadik a méret, a fogás, az ergonómia. Szintén azt tudom mondani, hogy élvezetből fotózom, és más élmény egy olyan gépet fognom, amit kényelmesen kézben tudok tartani, nem lóg le félig a kisujjam a markolatról, és hasonlók.

    Hopp, és persze a TeeJay által leírt különbségek is ott vannak. Egyébként, ha megnézed, nem írtam sehol a hsz-emben, hogy megéri az árkülönbözetet, nem véletlenül, hanem mert ezt nyílván mindenki eldönti magának.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák