Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Patice #11614 üzenetére

    Anélkül, hogy a konkrét rendszergazdát ismerném, a rendszergazdák védelmében annyit azért elmondanék, hogy általánosságban egy szoftverfrissítés mindig kockázattal jár. Amennyiben nincs ismert threat, ismert bug, ami ellen védekezni kellene szoftverfrissítéssel, joggal ódzkodnak tőle. Ne feledd, hogy ők esetleg emberek százainak, ezreinek az adataiért felelnek, komoly tökönrúgást kockáztatnak, ha bármi elkúrás van.

    Korábban hosztingszolgáltatónál dolgoztam, és egyszer jött egy új főnök, akinek az volt a mániája, hogy minden eszközön frissítsenek szoftvert, firmware-t. A rendszergazdák szabotálták amíg tudták, de aztán be kellett adni a derekukat. Hát mit mondjak, komoly rendszerösszeomlások voltak. Hetekig tartott visszavakarni a rendszert olyanná, amilyennek lennie kellett.

    A mostani munkahelyemen hálózati eszközöket menedzselünk. Ugyanígy vagyunk a szoftverfrissítésekkel mi is. Van egy kihirdetett stabil release minden egyes eszköztípus esetén, mindenkinek azt kell használnia. Új szoftvereket csak alapos kitesztelés után merünk a hálózatba engedni. (Külön labor foglalkozik vele.) Ha nincs különösebb ok a cserére, akkor nem cserélünk. Minden eszköznek egyenszilárdságúnak kell lennie, bizonyos eszköztípusok esetén pedig eszközök százairól, ezreiről beszélünk a hálózatban. Ilyenkor minden eszközön cserélni kell a szoftvert, ami nem kis munkával jár. A komolyabb core eszközökből meg ugyan jóval kevesebb van, de ott meg akár sok tízezer felhasználó is érintett lehet egyszerre. Ott tényleg csak akkor frissítünk, ha a gyártó valami nagyon komoly hibát/sebeshetőséget javít.

    @Digital: Úgy-úgy! :K

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák