Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz dontibee #21092 üzenetére

    Saját NAS-életutam alapján tudok csak pár infót adni, ami esetleg segíthet a döntésben:

    Én egy Syno DS213-assal kezdtem és 4,5 év után építettem ezt. Az egész onnan indult, hogy csak szimplán kíváncsi voltam a Syno működésére, az elvekre, a szabályokra és ez hozott magával utána mindent, amit jelenleg tudni vélek a témáról (meg a rengeteg hozzá kapcsolódó dologról).

    Szerintem ha már odáig eljutottál, hogy egy routert mókolj és ez sikerült, akkor nem hiszem, hogy egy épített vagy gyári szerver túl nagy gondot okozna.

    A HP Microserver egy nagyon jó kész megoldás az igényeidre hardveresen, amit az igényeidhez tudsz szoftverezni maximálisan, csak ez nem biztos, hogy elsőre menni fog. Ha nem gond az, hogy kipróbáld a dolgokat és párszor újrarakd, akkor én ebbe az irányba mennék.

    Pl. ahogy az én esetemben is volt, az épített gépre végül egy minimal Debian Jessie került, amire felrakható az Open Media Vault és így a Syno-hoz hasonló grafikus felületen tudtam beállítani a gépen ami nekem kellett. Nem mondom, hogy elsőre minden 100%-os lett, de másodszorra már minden sokkal gördülékenyebben ment.

    Az ingyenes szoftvernek és a saját telepítésnek persze ára van: ilyen esetben mindenről magadnak kell gondoskodnod. Pl. ha a legegyszerűbb megosztásokat állítod csak be, az is több kattintás lesz, mint egy Syno, vagy QNAP felületén. De egyáltalán nem vészes.

    A fogósabb melók akkor jönnek, amikor a távoli elérés jön a képbe (nekem is most már AC68U van --> én ennek a DDNS szolgáltatását használnám a távoli eléréshez), vagy olyan kényelmi funkció, amire több megoldás is lehetséges (pl. telefonok képeinek automatizált mentése --> erre jó alternatíva lehet a Seafile).

    A kamera kép rögzítések esetében is inkább a kliens legyen okosabb, mint a NAS bonyolultabb, úgy ahogy a filmekhez is bölcsen Amlogicos lejátszókat állítottál hadrendbe. A kicsit komolyabb kameráknak elég egy FTP elérés a képük rögzítéséhez, a többit intézze csak a kamera, amit jól összehangolsz a routerrel, hogy ne érhesse el könnyen bárki, hanem lehetőleg csak te nézegesd a képét.

    Szóval HP Microserver, vagy akár egy épített gép, hasonló költségvetésből (használt piacot erősen figyelembe véve). :K

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák