Új hozzászólás Aktív témák

  • kress

    aktív tag

    válasz cigam #31822 üzenetére

    #31823 Borisz76
    koszi, a halozati reszevel nem lesz gondom, vpn-en keresztul el tudom erni belso halon, csak azt akarom elkerulni, hogy mindenkepp csak valami sajat csili vili appon/telepitendo cuccon keresztul lehessen csak hasznalni/beuzemelni. (szoval standard protokolok, bovithetoseg elonyben)

    sokszor futottam mar bele hogy a ceg eltunik szepen, aztan az egesz eszkozod kuka mert annyira magukhoz drotoztak, tudom hogy amik itt vannak nagyobb nevek, de ha lehet mindent kerulok ami ilyen "anya csocsen logva" mukodik csak.

    A leirasaid egesz jok kosznom, a 15. pontban a linkek mar halottak nalam

    ---

    Otthoni felhasznalasra lenne, az usb-s kulso winyokat akarnam kivaltani egy konnyebb megoldassal. Sajatban azert nem gondolkoztam mert nem akarnek sok melot beleolni, ahogy nezegettem mar a configok is eleg utanajarast igenyelnek, meg ehhez hozzacsapni, hogy milyen gepet milyen alkatreszekkel szedjek ossze es erre operaljak fel egy full ismeretlen "oprendszert" is mar nem vonz.

    - Fajlok megosztasa, kimentese a kulonbozo eszkozokrol.
    - Torrentbol max 10 darab lenne majd talan, ahogy neztem annyit barmelyik elbirhat - valami peer korlatozassal esetleg. (Boris leirasabol a torrent RSS-bol auto letoltese peldaul eleg szimpatikus synology alatt)
    - Szemelyes doksik, hobbi projektek tarolasa is ezen lenne, idovel egy sima mirror raid-el, ezert gondolkoztam csak 2 rackben.
    - Ebookok kozponti tarolasa, ahogy neztem az asustorhoz van calibre-web package is kozvetlen az app centerukbol.
    - Nem astam nagyon bele magam ebbe a sajat cloud dologba, de egy kozponti 'nevjegyzek' amit lehet telefonrol szinkronizalni is jo lenne idovel esetleg, de nem elvaras
    - Filmek lejatszasa rola, nem kell kozvetlen tamogatnia, ha a TV vagy az androidos/coreeleces(kodi) tv box eleri rola az tokeletesen megfelel, nem kell mediatar vagy hasonlo, szoval a plex vagy hdmi kimenet felesleges nekem plusz penzert
    - Ha van docker kontener futtatasi lehetoseg az szimpatikus, de nem vagyok benne biztos hogy ki akarok erte adni annyi plusz penzt amennyiert adhatjak, es eddig amiket lattam eleg visszafogott memoriaval rendelkeztek (ha nagy az ar difi akkor esetleg elgondolkoznek egy sajat epitesen, de nem tudom mennyire jo otlet a nas es a belso server osszeolvasztasa)

    Atkattintgattam a demo feluleteket, eddig letisztultsag alapan a synology > asustor > qnap a sorrend nalam. De meg nem allt ossze teljesen a kep hogy mit is akarok pontosan es melyiken mennyire konnyu elerni.

Új hozzászólás Aktív témák