Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    Ez a mi kódol micsodát érdekes dolog, nem értek hozzá, de nem vagyok benne biztos a tároló dekódolja a videót.
    Leírom, miből gondolom, hátha mást megkímél egy kis szívástól:
    Sony KDL-HX751 a tv, van egy ps3, hálózati tárolónak ZyXEL NSA310 lett, az összekötést az eszközök meg internet között egy 1043-as látja el.
    Első körben a tv-hez külső lemezről usb-n keresztül nézegettem a tv-n filmeket, ennek vetett véget a kis Zyxel, mert így a letöltéseket is tudja intézni meg nem kell mindig átmásolni a vinyóra a médiát. Viszont feltűnt, a nasról nézve a sony tv egyébként is finnyás médialejátszója nem hajlandó képernyőre tenni. Ami még érdekesebb volt, a ps3 viszont simán. És itt még csak sima avikról beszélünk. Küzdöttem egy darabig a dologgal, azt hittem nálam a hiba amíg fel nem hívtam a sony ügyfélszolgálatát, és el nem mondta a készülék usb-s és dlna médiatámogatása eltér. amit dlna-ról lejátszik, az a kevés usb-n támogatottnak is töredéke. Az ilyen tartalmak lejátszására a többek által javasolt serviio lett a bevált megoldás, elérési útnak a nas van megadva, átkódólás engedélyezve van, és így már a 3D mkv állományok is könnyedén lejátszhatók a serviio médiaszerverről a tv-n. Az egy nyűg, kell így pc is továbbre is ráadásul gigabites lan-on az igazi csak. Amíg nem lesz jóáras 3d médialejátszó, marad így.
    Az egész lényege a dlna kapcsán, szerintem ha az dekódolna mindent, alapesetben nálam a nas, azonos lenne a tv és a ps3-on lejátszható formátumok köre.
    Bocs, ha van akit untattam.

Új hozzászólás Aktív témák