Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    válasz LiteCross91 #74371 üzenetére

    A legjobb amit tenni tudsz az tényleg az, hogy kipróbálod:
    a jelenlegi i7-hez képest az i3 kb fele olyan erős (fele mag, fele szál, nagyságrendileg hasonló órajel). Ha azt látod, hogy az i7 50%-ra sincs kihajtva, akkor a G4600/i3 is elboldogul. Ha azt látod, hogy az i7 pörög mint a fene akkor a jelenlegi terhelés mellett kevés lehet az i3.

    A hálózati programok, ha csak nincs valami gebasz vagy nem kritikán aluli módon írták meg, _általában_ nem esznek sok CPU-t. Az esetek döntő többségében szerintem nem az i3 CPU, hanem inkább a diskek lesz a szűk keresztmetszet*. Ezt persze neked is érezni kellene a jelenlegi gépen.

    *Persze simán el tudom képzelni, hogy egy komolyabb delta-adatmentés vagy amikor torrentben hash ellenőrzés van az egy időre megfekteti a procit :)

    Nézzük ezt, hogy belső hálózatot gigabites lan-on mondjuk két gyengébb i3-as gép milyen sebességgel tud átvinni, mondjuk egy 18 gigás full hd filmet?

    Ha a két gép semmi mást nem csinál, akkor a hálókártyák nagyjából 100MB/s-t tudnak, a HDD-k ennél picivel többet, a proci meg kb. semmit nem csinál másolás közben. 18000MB/100MB/s=180s=3perc.

    Ha az egyik gép ugyanerről a vinyóról még torrenteket is seedel (mert ugye a home szerver ezt fogja tenni és 200Mbit/s internet-sebessége van neki a külvilág felé) és aktívan töltenek tőled, akkor az annyira igénybe fogja venni a HDD-t, hogy a három perces érték a többszörösére növekszik, mondjuk 10p fölé. De erről nyilván nem az i3 tehet majd.

    hát, ha 0-24-ben fogod futtatni, akkor szerintem olyan szűk 2000Ft/hó lehet a legtakarékosabb PC komponensekből összerakott gép ami nem full idle malmozik. Én az energiatakarékosság és a nem erőforrásigényes szoftverek irányába indulnék, és a 0/24-ben futó home szerverből nem valami monsztert akarnék faragni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák