Új hozzászólás Aktív témák

  • AVhelper

    senior tag

    válasz szepi0808 #30994 üzenetére

    Ezek az állításaid is eléggé vitathatóak.

    Semmi nem igazolja, hogy a (3LCD projektorok) "ANSI kontrasztban gyengébbek, mint az SXRD" (vetítők). Mutass nekem egy hiteles, ellenőrzött körülmények között végzett összehasonlító ANSI kontrasztmérést a Sony VPL-HW65-ről vagy bármely elődjéről és egy vele azonos árkategóriába tartozó 3LCD projektorról, ami ezt igazolja.

    A szakmában nagyjából általánosan elfogadott, hogy az un. teljes képes (Full On/Full Off) kontrasztarányt tekintve dinamikus írisszel vagy a JVC esetében a nélkül is valóban kiválóan teljesít a LCOS technológia. Az ilyen vetítők egy képen belüli kontrasztaránya viszont az átlagos fényességű (mint, ahogy az ANSI kontraszt mérésénél ez 50%) vagy magasabb fényességű kép esetén egyáltalán nem kiemelkedő (a JVC-ké különösen nem az), nem jobb, mint a 3LCD vetítőké, és a LCOS/3LCD-t is fölülmúlja a DLP projektoroké. Ez persze azonos kategóriájú vetítők és optikai beállítások esetében érvényes.

    Full HD felbontású és 60-70%-os nyílásarányú (Aperture Ratio) HTPS LCD panelek – mint amilyen az Epson D9-es C2Fine is – esetében már nincs értelme „csirkehálót” emlegetni. Olyan minimális a TFT-k és vezetékezésük által a fényt elzáró felület, hogy tényleg csak nagyon nagy tökéletesen fókuszált és a konvergenciát tekintve is pontosan beállított képen, közvetlen közelről nézve azt láthatóak az elhatárolódó pixelek.

Új hozzászólás Aktív témák