Új hozzászólás Aktív témák

  • a2d2

    addikt

    Írtam múltkor hogy a festők által világosszürkére bekevert fél éves maradék falfestéket használtam fel vászon átfestéshez, és hogy pont a második réteg végére felkapta a feloldatlan kis fehér festékrészecskéket és hogy ez miatt nem lett teljesen homogén a festés.
    Na múlt héten bementem a legközelebbi festékboltba körbenézni, ez hivatalos polifarbe kereskedés volt, volt nekik készleten minden szín és a palettáról kinéztem a legvilágosabb szürkét. Ennek az a neve hogy "lisztes üröm" és 1 liter kb 2200Ft lehetett belőle.
    Megcsináltam újabb 2 rétegben a festést hétvégén, immáron teljesen homogén felületet kaptam. Ráadásul a 4 réteg festéknek köszönhetően teljesen megszűnt a fehér jeleneteknél a rácsosság ami az üvegszálerősítéses vászon saját téglalap alakú textúrázottságából adódott.
    Száradás után bekereteztem a velúr tapétával. Sajnos este 9 után értem csak oda hogy elkezdjem felvágni a tapétát, nem gondolkodtam csak csináltam, úgyhogy végig körbe sikerült 10cm-es keretet gyártani. Persze az csak akkor esett le hogy ilyenkor torzul a 16:9-es arány mikor feltettem fél 11-kor a falra és rákapcsoltam a projektort :DDD
    Gondoltam a maradék tapétából vágok még a két szélére egy-egy 2cm széles csíkot, de igazából egészen élvezhető így is. Kodi alatt az óra fele kilóg a keretre ennyi, de amúgy úgyis szélesvásznú filmeket nézünk szóval abszolút nem zavaró, lehet hogy marad így:

    Valahova elkevertem a nyomtatott H499-es lapot, ez az árnyalat pont a kettő között van. Ha annál 0,8-as a gain, akkor ennél kb 0,9-es:

    Nem adják jól vissza a képek de ilyen vastag keret mellett még jobban kijön hogy a fekete valójában csak sötét szürke:


    Amúgy pont a Warcraft miatt döntöttem megint úgy hogy visszaküldöm a projektort.
    Pár filmet sikeresen végignéztem már a projektoron a Majmok bolygójás stresszhatás után, erre ezt meg tegnapelőtt nyomtam ki kb a 38. perc környékén. Mikor az orkok egy dombtetőn beszélgetnek és a kamera végigpászáz lent a falun. Azt hittem kiesik a szemem. A film végén meg ugyanez volt csak ott a városon ment végig a kamera. Teljesen szétesett a sok kis ház. akinek meg van a film esetleg nézzen rá. Nálam hányinger volt.

    [ Szerkesztve ]

    A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák