Új hozzászólás Aktív témák

  • #95590400

    törölt tag

    válasz Pro Koryak #42711 üzenetére

    jah, végül is megvenni ismeretlen előéletű használt cuccot, amire mondjuk az előadó becsületszava van, hogy áhh, nem nyúltak bele a szervizmenübe, és tényleg pár száz óra.... (ami előfordulhat ebben a körben, hogy tényleg létezik az idős orvos házaspár, aki csak ünnepnapon állt ki a bömössel a fűtött garázsból, és mindenért márkaszervizbe vitte, nem nyelezte hidegen, ésatöbbi)
    400e ft-ért, vagy 200-ért, amihez mondjuk egy színkerék, ballaszt beszerzése, beszereltetése javítása újabb 100e, esetleg a belső táp vagy egy 200 ft-os kondi, alaplap, ésatöbbi elszáll, esetleg elviszi magával a gép másik felét is. szétrobban a lámpa, és szintén elviszi megint a gép felét, akkor újabb 150-200e ráköltése mellett szerencsével mondjuk megint lesz egy használt vetítőd.
    én ezt gazdasági totálkárnak hívom. meg lutrinak. főleg, ha megnéz valaki mondjuk heti 1-2 filmet rajta.
    mások persze hívhatják ezt hobbinak, csak nem mindegy, hogy adott esetben mennyit buksz a hobbidon.
    megjegyzem, van nálam mostanra már 4 vetítő, összesen szerintem 20e órát biztos mentek. lehet közelebb van a 30-hoz.
    kisebb gondokkal megúsztam (egyikben egy ballaszt csere, de az is inkább a mókolt lámpa miatt kellett, eredetivel elindult elsőre a gyári ballaszt, csak a batyos cserélt piláccsal nem, meg egy 3e óra után sivító színkerék egy másikban, cserés is kb. addig bírta). de pl. az első vetítőmben 800 óra után már eco módban remegett a fényerő, hiába kapott full módot, pár száz órában, visszatérő hiba lett.
    időnként van amelyik nem gyújt be elsőre, van amelyik random kikapcsol, évente egyszer.
    másik, ha megmozdítom egy kicsit is menet közben, akkor elmegy a lámpa.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák