Új hozzászólás Aktív témák

  • Vhiktor

    veterán

    válasz Mik76 #52596 üzenetére

    Ennek nem nagyon látom értelmét, nem adja vissza sehogy a fénykép.
    Tegnap megmértem az ansi kontrasztot és az a 4szeresére emelkedett. Szerintem többre is, ansit projektoroknál amúgy is nehéz normálisan mérni.

    Szemléltetem a példát. Ha nincs fent az anyag akkor ansi ábránál olyan világos van a szobában mintha fel lenne kapcsolva a lámpa. Lazán lehet olvasni mellette. Akár le is szerelhetném a lámpát és használnám ezt világításnak :D

    Ha fent van az anyag akkor kb szürkület és sötét között félúton van a fényviszony a szobában ansi ábra mellett.

    Mivel projektorok és tv-k kalibrálásval foglalkozom, ezért láttam már sok gépet.
    Eddig ilyen dinamikájú képet csak sokkal komolyabb gépeknél láttam és azoknál is akkor ha dedikált szobában voltak használva.

    Azt kell, hogy mondjam, hogy pl egy F22-hez hasonlítva így már nem sokkal marad el a képe (persze nem az élességre gondolok, mert abban verhetetlen az f22). De ansi kontrasztra így már elég jól megközelíti azt.

    Mondok egy konkrét példát.
    Men in Black-be van az a jelenet amikor bemennek a fehér irodába. Tehát a kép nagy része hófehér. Ha nincs feltéve a függöny akkor Will Smith öltönye nem fekete, hanem nagyon világos szürke mindenféle részlet nélkül, valamint a bőre sem sötét hanem majdhogynem fehér (mint mikor Arni megmártozott sárban és a szürke sár mesgzlárdult a bőrén). Abszolút kontraszttalan a kép.

    Ha fent van a függöny akkor már előjönnek a részletek, az öltöny feketének látszik és Will is.

    Röviden összehasonlíthatatlan a 2 kép.

    Az asszony is azt hitte, hogy már megint új projektort vettem, annyit javult a kép.

    De majd legközelebb emgpróbálok képet lőni róla, főleg a szobáról, hogy mennyire van világos a függöny nélkül és mennyivel lesz sötétebb a függönnyel.

    [ Szerkesztve ]

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Új hozzászólás Aktív témák