Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz bigdady #85883 üzenetére

    Nem (annyira) kamu. Azonban az elhelyezéssel érdemes lenne játszani az ideális állapothoz.

    Ugyanakkor a kazánházba minek drága dizájncucc? Ne a Szoba1/Szoba2(/előszoba) -nál legyen combosabb WiFi? A nappali és hálót intézi a nappaliban levő. Aztán írtál olyat, hogy a kertbe is jó lenne a kilógna. Szerintem ez lenne az ideális és jövőálló. A kazánházba meg vagy marad a UPC CB -je routolni és egy switch mögötte vagy lövünk ide egyet router -nek a C5v4/C6/AC57U v3 tandemből valamelyiket kikapcsolat WiFi -vel, ha nincs otthon elfekvőben valami.

    Azaz a legutolsó javasolt megoldás ...

    @ermim,

    Mielőtt bármit ajánlanánk egy kérdés alább ...

    Amennyiben arra gondolsz, hogy pl. 8 LAN portos cucc kellene, akkor a lehetőségek meglehetősen beszűkülnek. Léteznek, gyűjtöttem is ide a topikba ezeket, de ár tekintetében sem ideálisak ...

    Egy gigabit -es netig jók nekünk a sima gigabit -es csatival rendelkező darabok. Aztán rakunk egy 8 portos menedzselhető switch -et mögé (20K HUF környéke) és mindent a switch -re kötünk (azaz másik router LAN port nem kerülne felhasználásra). Így akkor olyan, mintha lenne egy sok LAN portos routerünk. Így OK?

    A "8 TB-s külső házba szerelt "hagyományos" winchester" témakörhöz. Először is, ha ezt egy PC mögé dugod, akkor máris nem szabadultál meg a HDD -ktől ... :)

    No ami ennél érdekesebb. Kérlek mutassál olyan 8 TB -os HDD -t ami tud 350 MB/s sebességet. Megyek gyorsan betankolok belőle pár ezret (ez azért már SSD kategória) ... :)

    Hálózati oldalról. Ahhoz hogy ezt kihasználd ahhoz legalább 5 Gbps -es LAN kell (a 2.5 Gbps csak 280 MB/s). Ilyen van-e otthon?

    Kérlek nézz rá erre a hozzászólásra - ebben vannak router -ek USB3 írási sebességgel, grafikonnal: [link] . Egy rossz és egy félig jó hírem van:

    - a jó hír az, hogy csak olvasásra (ugye írtad, hogy Neked ez fontosabb) van olyan router ami tud legalább 350 MB/s -et (igaz írásra csak 147 MB/s -et) - ez a: Asus AX89X (igaz, ezt 10 Gbps -es LAN -on tudja) ...
    - a rossz hír, hogy ez 250K HUF -ba kerül ...

    Nem tudom, hogy ilyesmire gondoltál-e?

    Amennyiben viszont torrentezni is szeretnél ilyen sebességgel, akkor meg tulajdonképpen SOHO cucc nincs ilyen. Mondjuk építesz szerver alapokon valami 56 magos cuccot legalább 128 GB ECC RAM -al és ez már el fog routolni ilyen sebességet. Igaz - ebbe már bele is teheted a 8 TB -os HDD -det ... :)

    @Kubanitos,

    Milyen szolgáltató, milyen SIM és milyen hálózat? Mobil térerő a célhelyen milyen? Gigabit LAN portok kellenek? Egyéb kívánságműsör?

Új hozzászólás Aktív témák