Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Bubukain #90057 üzenetére

    Nagyon szívesen.

    Rendben, akkor a főrouter - terasz node ethernet backhaul -ra "aludj egyet". Igen, mint a főrouter - mind a terasz node WiFi teljesítményén sokat tudna dobni.

    Igen, az XT8 ez esetben megfelelő választás lehet, mert van 2.5 Gbe illetve Tri-Band. Érdekességként - az XT8 egy érdekes öszvér és nem véletlenül olcsóbb (és nemcsak a kevesebb LAN port az oka) pl. az AX86U -nál a "ZenWiFi" -sége ellenére.

    XT8 -ban van gyakorlatilag a AX56U SOC -ja (BCM6755 + 512 MB RAM) AX92U WiFi -s "részlege" (BCM43684). Annyi "turbózással", hogy míg az AX92U -nál csak az '5GHz-2' (a 4x4 -et és HT160 -at támogató) sáv támogatja az AX -et - addig az XT8 -ban mind a három sáv AX -es ...

    Most a csak emlegetett Asus modellek SOC sorrend szerint sorrendbe rakba:

    AX56U/XT8 --> AX58U/AX82U --> AX68U/AX92U --> AX86U (ebben már 1 GB RAM is) --> (AX89X - igazi ősbrutál cucc - árazás is ...)

    Amennyiben a "SOC erő" nem számít Nálad annyira (OK, pl. USB3 -hoz kötődő funkciók nem érdekelnek téged - többek között a NAS miatt is) akkor megfelelő választás lehet.

    Azaz XT8 oldalán leegyszerűsítve: 2.5 Gbe+Tri-Band+"ZenWiFi" (kinézet) a hőzóopciók. "Véletlenül" ezek is számítanak most leginkább Nálad - a valószínű WiFi backhaul -t is alapul véve. AX86U oldalán leegyszerűsítve meg: SOC+RAM+2.5 Gbe mellett a kettővel több gigabit -es RJ-45 csatlakozó. Ez utóbbi ethernet backhaul mellett lenne ajánlottabb - persze akkor, ha a kinézetével meg tudnál barátkozni ...

Új hozzászólás Aktív témák