Új hozzászólás Aktív témák

  • CheGhost

    aktív tag

    Sziasztok!

    A meglévő router-emhez keresek 2 db AP-t, akár a meglévőt is lecserélném, ha annyival többet nyújt az új. Most Linksys WRT1200AC-t használok openwrt-vel.

    Egy újépítésű, 70 nm-es lakásban kerülnének elhelyezésre, ahova költözni fogok. A főrouter a bejárati ajtó felett, a két ap a lakás két szélén, a két szobába kerülne elhelyezésre. Vezetékkel össze lennének kötve. Nagyjából egy háromszöget alkotna a három router. Maximum egy 10 cm-es ytong falat kell átvinnie a wifi-nek.
    Szomszédok vannak, valószínűleg szórnak is rendesen. Budapest, hétből ötödik emeleten leszek.

    A net sebességben nem hajtom a csúcsot, 300 Mbps-es lesz jelenleg. Emellett csak kábelen lényeges, hogy mennyire tudom kihajtani. Ami lényeges, azt kábelezni fogom. A wifi inkább csak a nem sebességérzékeny felhasználásra lesz. Inkább a lefedettség a fontos, mint az elérhető sebesség. Néhány telefon és laptop lesz többet a wifi-n, nem gondolom ezt sem túl nagy terhelésnek.

    Nagyjából 30k Ft/db árig, összesen 100k Ft-ig el tudok menni . Az openwrt-t kedvelem, abból sajnos csak wifi5-ig támogatottak a routerek. A wifi6-hoz gyári fw-t kellene használnom, ami nem okozna fájdalmat, de az univerzitásról le kellene mondanom. Az openwrt-n meg lehet oldani a roaming-ot, tudom, hogy ez messze áll a mesh-től, de nekem jelenleg elég.

    Az alábbi lista van a fejemben:
    wifi5: Asus AC57Uv3, AC1200GU, AC65P
    wifi6: TP-Link AX10, AX20, ASUS AC55

    Köszönöm a segítségeteket előre is!

    [ Szerkesztve ]

    *** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

Új hozzászólás Aktív témák