Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Bigemperor #90129 üzenetére

    Tulajdonképpen ezért is szerettem volna részleteket arról, hogy az MR100 pontosan melyik részé(i)vel vagy elégedetlen: LTE/N -es WiFi/100 Mbps RJ-45 csatik?

    A max. 60/20, de inkább 40/10 Mbps mért eredmények (amennyiben egyéb LTE klienssel sem tudsz többet) alapján a MR100 is megfelelhetne. A többiről eleddig nem tudtam info -t kihámozni eddig.

    Azaz amennyiben LTE oldalról az MR100 megfelelő, akkor az maradhatna is akár. Mögé (UTP -vel összekötve) egy olcsó gigabit -es portokkal rendelkező AC -s router AP módba konfigurálva. Az MR100 -on a WiFi -t akár le is kapcsolhatnád. Az MR100 -at oda teszed, ahol a legjobb az LTE vétel - az AC -s routert meg oda ahol WiFi (és vezetékes kliensek) szempontból ideális. A vezetékes kliensek az AC -s router portjain keresztül gigabit -es kapcsolatban lehetnének egymással. Plussz amennyiben lenne majd gigabit -es vezetékes interneted, akkor szintén használható az AC -s router természetesen.

    Ajánlási sorrendben példák: C6U, C6v3 vagy v2, C5v4. Amennyiben esetleg több routeres felállás kellene mesh WiFi -hez, akkor AC57U v3.

    @nyesix, #90130

    AX73 nem melegedik annyira. Persze így kánikulában adott esetben minden kicsit jobban, de nem vészes. Az AX50 jóval melegedősebb, de bírja az is.

    Leegyszerűsítve azt mondanám:

    - amennyiben biztosan egy router által biztosított WiFi elegendő (nem kell másik AP, jelismétlő, mesh WiFi), továbbá "Asus -os extrákra" nincs szükséged, akkor AX73 (olcsóbb és több spatial stream, korrekt fw és jó mobilapp stb.),
    - amennyiben akár a jövőben kellene több routeres felállás, pl. mesh ethernet backhaul -al vagy egyéb Asus -os extra, akkor AX58U - akár Merlin -el ...

Új hozzászólás Aktív témák