Új hozzászólás Aktív témák

  • godjopet

    csendes tag

    Vaszínűleg nem jó helyen teszem fel a kérdést, ha nem tudtok válaszolni, kérlek irányítsatok a megfelelő helyre.
    Édesanyámnál szeretném optimalizálni az internetet. 2 db TV, egy-két telefon és egy laptop csatlakozik a routerre, ezek közül csak az egyik TV lanon, a többi eszköz wifin. A router egy most beüzemelt ASUS RT-AC85P, egy helyiségben a releváns készülékekkel. A laptop egy régi HP 4530s, aminek Atheros AR5B195 wifi modulja van, ami elvileg egy régi 802.11N modul. Az 5 GHz wifit nem látja, a 2,4 GHz-en pedig jellemzően 45 Mb/s-et mérek, mindezt a 150 Mb/s internetkapcsolaton. Ezt szeretném a lehető legtöbbre feltornászni. (a wifi drivert frissítettem és több kompatibilis verzióval is kipróbáltam, mind ugyanazt tudták)
    A saját telefonomon szintén hasonló értékeket mérek, míg ugyanezzel a készülékkel 5 GHz-en már 150 Mb/s-t.
    Nem csak az internet sebessége "lassú" a 2,4 GHz wifin, hanem minden más hálózati adatforgalom is. Igazából alapvetően ezt a wifi-sávszélességet szeretném javítani, a laptop tulajdonságait azért írtam le, mert hátha nem a wifiben segítetek, hanem abban hogy a laptoppal is rá tudjak csatlakozni az 5 GHz hálózatra (a többi készülék képes erre), ez a megoldás is tökéletesen megfelelne.
    (tudom, talán megoldás lehetne egy USB-s, vagy másik wifi modul, de ezt a megoldást mellőzni szeretném, nem lenne alkalmam beszerelni és/vagy felesleges pénzköltésnek tűnik)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák