Új hozzászólás Aktív témák

  • ToniSoprano

    addikt

    válasz Soma01 #27987 üzenetére

    Úgy teszteltem, hogy a 2,5 GB-os telepítőfájlt először rámásoltam SSD-re, és utána ezt a fájlt újramásoltam, tehát V300-ról olvasott és írt is. Először gyors volt, de nagyon hamar lement 70 MB/S értékre, így megsem közelítette a leírásban megadott 130 MB/S értéket, bár lehet átlag 80-90 MB-s között volt. A HDD-n is pont ugyanezt megtettem és gyorsabb volt ez a műveletet itt is HHD-ől olvasott és ugyanoda írt is.Ezen kibuktam, tudom nem mérvadó, de azért elvárás, hogy egy 9-szeres árú SSD minden helyzetben gyorsabb legyen mint egy HDD. Lehet 0fillel mindent tud a szintetikus tesztben, de ez a 0fill valóságra lefordítva nem tudom mit jelent mert az egy elég szintetikus környezeti mérés, de tényleg papíron jól mutat. (A tesztek, mérések alapján egy 850 evo ezerszer jobb értéket kap, mint egy V300, de a mindennapi használatban pl. oprendszert telepít rá és azt használja, lehet keveset érzékel ebből az ember, ennyit érnek a szintetikus tesztek.)

    A 4K érték szintetikus teszt, ha jól tudom 4KB méretű, azaz pirinyó fájlokat olvas be amelyek a háttétáron teljesen randomszerűen helyezkednek el. Ez a mérés úgy tudom tipikusan a szerverkörnyezetre lett kitalálva, ez folyamat ott jellemző pl. vékony kliensnél. Egy oprendszer a HDD-n jobb esetben külön particionált meghajatón van, optimlizálva, töredezettség mentesítve van és így egy megadott részen van fizikailag, nem randomszerűen a vinyón. Szóval a teszt már itt elbukott szerintem, meg azért a op. fájlok, driverek amiket beolvas a rendszer azok jellemzően nem 4KB nagyságúak mind, jellemzően nagyobbak ennél. De lehet rosszul tudom.

    (#27988) gb4400 a HDD-k az utóbbi időkben szerintem nagyobb fejlődésen mentek keresztül, mint az SSD-k sebességben, mondom az Aqua.hu-n lehet ugyanolyan Toshiba winchesterből SATA2-eset venni és annak 80-90 MB/s az olvasási írási sebessége, a SATA3-asnak meg 150-160 MB/s, pedig a SATA3-as pár ezerrel olcsóbb is. Ez kb. 80-90 %-os eltérés sebességben. Szóval ezt is figyelembe kell venni, hogy a HDD-k is évről évre fejlődnek azért. Azért nem azt mondom hogy az SSD-k rosszak, én kicsit többet vártam tőlük, és sajnálom, hogy az újabb tesztekből amik nem szintetikusak hanem pl. bootidőt, programok indítását méri, kihagyják a vinyókat, pedig nem kerülne semmibe. Ez lenne a korrekt modern vinyót modern SSD-vel hasonlítani, nem 2-3 éves, vagy akár 5-6 évesekkel, mint ami a youtube videóban van. És amit a Kingston a V300-as "dobozára" ráír, hogy 10xszer gyorsabb, mint a 7200 rpm-es vinyók akkora hazugság mint a ház.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák