Új hozzászólás Aktív témák

  • kireka

    tag

    válasz Frawly #46483 üzenetére

    Nálam 1 óra is jelentős, a hdd meg le lett cserélve, a mostani takarékosabb, de ez egy haswell, épp akkor jöttek be a max 10 órás akkuidők, ma már biztosan van ahol a 0,5 watt, (régebbi hdd-knél 0,6-0,8 watt) is számottevő tényező) pl jönnek a mobiltelefonos procival (SoC) feszerelt laptopok is.
    A 850 evo 0,05 wattot eszik üresjáratban, ez már tényleg nem tényező, hogy alszik vagy nem.
    Nekem az a tapasztalatom, hogy amint csökken a fogyasztás azonnal kisebb lesz az akku is, szóval alig nő az üzemidő.

    Kérdésem: olvastam hogy az AMD kiadott egy fizetős hdd cache-elő programot, ami ssd területet használ. Biztosan jó, de nekem nem teszik, mert nem is cache hanem meghajtó összefűzés, szóval nem lehet csak úgy eltávolítani az ssd-t például mert széthullik az egész kötet. Ja és pénzbe is kerül :)

    Feltűnt, hogy az Intel is kínál ilyet, "ingyen" -nem csak az optános bohockodást-. Intel Rapid Storage Technology a neve, RST. Fel is tettem a laptopra, de ez egy nem támogatott chipset. Ha jól látom ez is tud olyat, hogy ssd-n cache-eli a sokat használt és/vagy apró fájlokat a hdd-ről, szóval "megtanulja" mit kell gyorsítani. Van ilyen? Működik a legtöbb Inteles rendszeren? Ez egy tényező lenne hogy intel-re menjek, bár nem látom, hogy a z370 támogatott marad-e 10nm-en, míg az am4-be elvilegjönni fog 7nm-es CPU.

    ui.: látom másnak is feltünt, hogy adatáéknál 3% körüli meghibásodást olvasni ahol van ilyen szám, hdd-k esetén is ez kb. a normális, samsung (és kingston) termékeknél 0,3(-0,8) körül, samsungnál egy csomó tipusra ezt mondja pro és evo esetén is. Amazonon 920-ra nincs még csak 2 értékelés, de az sv620-nál 7% negatív,egy másik m2-esnél 13%. Bármilyen samsung ssd-nél 2-4%, bár most 31 értékelésből a 860 6%-on áll és új terméknél még illene mind pozitivnak lennie...ciki lenne ha egy ilyen semmi extát nem nyújtó új modellt elbaltáznának Ránéztem pár crucial-ra ott is alacsony a negativ (2-4%) és sokat is adnak el. Nyilván ezek nem hivatalos, független AFR adatok, de sejtetnek valamit. Az adata memóriákra jókat írnak :)
    Iponnál is ránéztem a crucial-ra kb 4 helyen van adat, ott mind 0%-ot hoz. Azt írja a pédia, hogy a micron használja a brand-et, aki ugye egy csomo nand chippet és ramot gyárt, meg is jegyzem magamnak.
    iponnál be kell jelentkezni hogy látszon a %, meg néhány extra adat a termékről, de az árriasztás a kedvenc funkcióm. 860-nál 5 estben van 0%, 5 esetben semmi, remélhetőleg nincs elcseszve.

Új hozzászólás Aktív témák