Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz KaiotEch #58158 üzenetére

    MLC-t csak a prolik használnak. Chuck Norris, meg az igazi cowboyok Optane NVMe-vel nyomulnak. Az ára is jutányos most, 1 éve még 1 milka volt, most már potom 490k-ból megszámítják, de ha ubyegon kolléga talál neked hozzá kupont, akkor lehet még elengednek belőle 4k-t, vagy ha várhat Black Fridayig, talán tovább akciózzák 480k-ra. Külön előnye, hogy M.2 slot sem kell neki, meg a SATA portokból sem vesz le, mert mindjárt PCIe foglalatba megy, mint egy videókártya.

    A Windowst meg a játékokat ez az Optane futtatja a legjobban. Egyedül böngészni meg torrentezni nem szabad rajta, a böngészőcache-t, meg a torrentmappát át kell tenni HDD-re, lehetőleg egy 5400 rpm-es energiatakarékos, 20 tányéros modellre. Igaz, hogy lényegében íráslimitmentes, de azért kímélni kell, mert ha nem tart ki legalább 20 évig, a fene megette. Meg az atomlassú HDD-t sem azért vettük, hogy ne legyen kihasználva, meg ne várakozzon rá minden folyamat, hogy jó lassú legyen miatta minden, kifejezetten használni kell, lehetőleg USB-s floppymeghajtóval és CRT monitorral, hogy teljes legyen a retró érzés.

    Egy hátránya még van, a HD Sentinel meg az SSDOK nem ismeri, meg a TRIM sincs rajta bekapcsolva. Így élettartamra nem sokat lehet várni tőle ;] Plusz csak UEFI boottal használható, kell a francnak.

Új hozzászólás Aktív témák