Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsekó

    addikt

    válasz lorant80 #18025 üzenetére

    A rezonálás csak abból ered, hogy a központi furatot pár mikronnal vagy nanoval elfúrták, azaz nem totál középpontban van, így a forgás közben excentricitás lép fel, minek következtében periódikus rezgés keletkezik. Ez gyártósortól független. De hogy megnyugtassalak, nekem volt két ugyanolyan vinyóm egymás utáni sorszámmal és az egyiknél nem volt rezgés, a másikat meg majd eldobtam úgy rezonált.

    Samu F3-al személyes tapasztalatom nincs, de nagyon nincs panasz rájuk, viszont a Seagate-re sok panasz van sajna. Régebbi Samu szériák elég hulladékok voltak, de ez az F3 úgy néz ki jóra sikeredett. Bent is hagytam az ajánlott vinyók között az 1. hsz-ben.
    Rezonálás szempontjából általában tök jó a Samu, de voltak akik panaszkodtak rá. Ahogy nézem ez a gyártóknál AS rendszerrel megy néha, ahogy sikerül.
    Samu F3 mindegyik 500GB-os tányérokból áll, mint ahogy a Hita 7K1000.C is.
    Én személyszerint Hitachiban és WD-ben bízom a legjobban.

    Biosban nem lehet így sebességszinten manipulálni.

    Helyedben azt tenném, hogy átcserélném ugyanilyen WD-re, de ott bekapcsoltatnám, csak a tápcsati elég hozzá, és kézbe venném, ha jó, akkor örülsz, ha nem jó, akkor kéred az F3-at (persze ebből is van rezonálós darab), már ha erre van a boltban lehetőség.
    Vagy veszel egy Hita 7K1000.C-t valahol máshol.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák