Új hozzászólás Aktív témák

  • vmilan

    csendes tag

    Sziasztok! Szeretnék összeállítani egy külső RAID 1-es rack-et és ebbe keresnék 8 vagy 10TB-os vinyókat maximum olyan 100ezer forint /darab-ig.
    Nézegettem a fórumot itt is a hozzászólásokat (az összefoglalót is), máshol is nézelődtem és eléggé ellentétes infókba botlottam.
    A Seagate vinyók nevét a múlt eléggé megtépázta, de külföldön több forrásból is jókat olvastam, hogy adott árkategóriában a WD-nél halkabbak és kevésbé melegszenek. Nekem viszont az árulkodó, hogy hasonló árkategóriában kissé rosszabb paraméterekkel rendelkező WD vinyók vannak, vagy azonos paraméterekkel a Seagate szinte mindig olcsóbb és olcsó húsnak általában híg a leve.
    Per pillanat 3db USB-s WD elements vinyóm van, 2-4 és 6 évesek és egyik sem mutat elhalálozás előtti jeleket (kop-kop-kop).
    Most mégis tök logikátlan módon kacérkodom a másik oldallal is, mert fontos lenne, hogy halk is legyen a vinyó, mivel stúdiókörülmények között használnám.
    A vinyók amiket kinéztem:
    Seagate ST8000NM0055
    Seagate ST8000VN0022
    WD80EFAX - erről kifejezetten írták, hogy hangos :(
    Seagate ST8000DM0004
    Esetleg Seagate ST10000VN0004 (most akcióban picivel 100 alatt tudnám beszerezni)

    Nem fontos a 10TB igazából, inkább veszek 2db minőségi 8TB-osat, mint belépőkategóriás 10-eseket, csak kacérkodom a gondolattal.
    Illetve a Seagate vinyók egytől egyik 7200RPM-esek ami szintén fura, hogy miért "olcsó" náluk amikor azonos árkategóriában a WD "csak" 5400-at tud. Mondjuk nem létszükséglet az a 7200-as fordulat, sőt ha ismereteim nem csalnak, akkor hamarabb is haláloznak el ezek általában, több hőt termelnek és papíron hangosabbnak is kéne lenni. Mégis a WD-t szidják ilyen téren sokan.
    Ti mit javasolnátok?

Új hozzászólás Aktív témák