Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    Jó volt a mai fülhallgatós találkozó! :)

    Ma a fejeseken kívül próbáltam a forrásokra koncentrálni, bár így is kimaradt pár darab (DX90, X5, DX100 Hibino)

    Amit ma hallottam először: AK100, DX50, X1, és mint mindenki: AK240
    A legtöbb dolgot igyekeztem az AKG K454-tel is meghallgatni, mert ez jól szigetel és pontos, tiszta és az a karakter amit szeretni tudok, így könnyebb volt a zenére koncertálni.

    iBasso DX50: Zsír! Ezzel lényegében összefoglaltam a hangját, nekem nagyon bejött, dögös, harapós, egy AK után keménynek is mondhatnánk a hangját, vagy inkább pörgős. A magasai is tetszettek ezzel együtt a tere is kellemes van mélysége, megmutatja a relációkat a hangszerek között. Ha asztali dac-ként hibátlanul működne, akkor 2in1 megoldásban elgondolkodnék a Musi 03 lecserélésén erre. (de hát én is 64bitet használok, de már mobil eszközökben is terjed, hogy lehetnek ilyenek, hogy kiadnak egy drivert, de csak 32 bityre...)

    AK100: ultrafinom és nagyon pontos hangja van, de a színpadát nem találtam olyan jónak. A tisztasága miatt minden hang megerőltetés nélkül kijön, látható, de nem helyezi oda ahova várnám. Minimális különbségekről beszélünk, de azért árban elég magasan van elhelyezve az AK. Állítólag az erősítő része nem olyan combos, elvileg a 80 Ohm-os DT770-nel is próbáltam, semmi gondom nem volt vele. A mélye is nagyon pontos, megfogott, nem vág, nem csapott, nem ken. Összességében nagyon jó. És ezen a ponton sajnálom, hogy a DX90 kimaradt, de majd visszatérek rájuk

    Sansa Clip Zip: Aranyos kis lejátszó, zavaró hibák nélkül, jónéhány nagyobb fejessel is elboldogul, csak olyankor fel kell tekerni és gyorsan merül. A tere nagyon jó, a dinamikája lehetne jobb, húsosabb de ezt a kis akksinak tudhatjuk be. Részletességben van azért jobb forrás, de 11k-ért újonnan szerintem nagyon jó vétel volt.

    Fiio X1: Kissé száraz hang, semmi finomság. Mintha a művészetet mérnöki szempontból akarnánk megközelíteni. A részletessége tulajdonképpen elég jó, akár a DX50-nel is vetekszik, egy kicsit jobban ken, de annak a dinamikája, mélyei sokkal jobbak. Itt is megvan a mély, de valahogy nem von be a zenébe. A tere még nagyon jó volt, jobb mint a Clip Zip-nek, jól bele lehetett látni a zenébe. Előnye még a minőségi ház és kialakítás, valamint elvileg a nagy akksi.

    AK240: Háh, nem hallgattam össze a 120-szal lehet hogy semmi különbséget nem hallottam volna, mert fél éve a 120 is nagyon tetszett. Na lényeg a lényeg: hibátlan. Megerőltetés nélküli, iszonyat finom, nem tolakszik, csak adja, minden ott van. Laza. Nagyfiú. Profi. Ha megnézzük a fényképezőgép és objektív árakat, akkor nem megér fél millát egy profi eszköz, amivel minden nap öröm és élvezet?

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák