Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz gixxer-tomee #23798 üzenetére

    Amiből ez az ár összejön, az szerintem a következő, legalábbis a jelenlegi tudásom alapján így tudnám elképzelni.
    Egyrészt az elektronikai alkatrészeknek van egy hibahatáruk. Egyik elektronikai elem, alkatrész sem pontos, ideális, csak adott pontossággal lehet közelíteni az ideális értéket. Minél pontosabb valami, annál nagyobb árat kérnek érte.
    Más részről azért gondolnám a tervezést is bizonyos mértékben meg kell fizetni, itt már az is szerepet játszik.
    Harmadrészt meg a gyártó, kategória felár. Gondolom, ebben a sávban már nem sok gyártó képviselteti magát, a célközönség is kisebb. Viszont aki idáig el( tud )jut(ni), annak már nem igazán (csak) az ár lesz az elsődleges tényező szerintem. Így nyugodtan lehet egy "kis" felár rajtuk, úgyis veszi, akinek ilyen kell.

    Eddig volt szerencsém az AK100-hoz, AK120-hoz, illetve az AK240-hez is. Nem mondom, hogy érezhetően nem jobbak az olcsóbb társaiknál. De amekkora különbséghez az alsó, 10-20e Hufos kategóriában pl. +10e Hufos árnövekedés tartozik, az itt már jelentősen nagyobb. Régebben én sem értettem, hogy mégis ki az, aki egy AK120-at, vagy AK240-et beszerez, aztán hallottam őket. Így már értem a döntéseket, de én, mint sokan mások, még biztos nem tudnék/akarnék ennyit rászánni egy lejátszóra.

    Persze ez csak az én meglátásom, tessék ezt így kezelni! :)

    Ami már korrektebb hangban az a DX50, használtan még az ára is egész jó szokott lenni. Alatta a Sansa Clip Zip/+ van (esetleg rockboxszal), ami az általam hallottak közül még egész jól szól. Vagy esetleg egy Samsung Galaxy S neutron playerrel? :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák