Új hozzászólás Aktív témák

  • vbali

    csendes újonc

    válasz *Ropi* #35914 üzenetére

    Szívesen használnék LR-t, de fizetni nem szeretnék érte. Jogtiszta megoldásként maradtak a free szoftverek. Rawtherapee nem ad jobb eredményt mint a DPP. Esetleg a Lightzone ami még elég jó,de akkor már miért ne használnám inkább a kifejezetten a gépemhez fejlesztett, nagyobb tudású, tök ingyenes progit.

    Amatőr vagyok. Amit havonta kellene fizetnem a Lr-ért azt inkább obira költöm. :)

    Gondolkodom esetleg Affinity-n. Az egyszeri kb 17 ezer forintba kerül és kb Ps-sel egyenértékűnek mondják. Csak nincs kedvem új progi használatát betanulni. Az a pár dolog amit szerkesztek egy képen szerintem DPP+ Gimp kombóval könnyen és gyorsan megoldható.

    Amit furcsálok a DPP- ben: Minden raw konverter valamilyen alapbeállítással előhivva jeleníti meg a nyers képeket. Éppen annyira, hogy a képek megtekinthetők legyenek. Vagy legalábbis teljesen alapbeállításokra vissza lehet húzni a képeket. A DPP nem így tesz. A raw képek teljesen úgy jelennek meg mint a kész jpeg képek és nem is lehet őket visszahúzni nyersebb állapotba. Ez jól látszik, ha Raw+ jpeg- be fotózok, vagy a Raw képeket más szerkesztőben nyitom meg. Vagy csak nem ismerem az eljárást?

Új hozzászólás Aktív témák