Új hozzászólás Aktív témák

  • Murkesz

    csendes tag

    Sziasztok!

    Meghalt a Seinnheiser HD 202-m, és szeretnék egy új fejhallgatóba beruházni. Tudnátok tanácsot adni? 30ezres keretet gondoltam, de nem igazán vagyok tisztában az ár/minőség aránnyal.

    Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Otthon. Nyitott ablaknál tud elég hangos lenni a beszűrűdő kültéri zaj, de igazából eddig is becsuktam az ablakot, ha nagyon nem hallottam a filmet, amit néztem.
    Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Sorozatok, filmek nézése, játék (nem FPS), zenehallgatás. Kb. ebben a sorrendben. Leginkább klasszikus zenét (nagyzenekar) hallgatok, amihez egy semleges karakterisztika jó volna, de a prioritás inkább az lenne, hogy filmeknek/sorozatoknak legyen egy értelmes hangzása. Filmekhez meg, ha jól tudom, inkább V karakterisztikát szoktak ajánlani. Igazából csak olvasgattam... épp ezért kérdezem meg itt, mert nem értek hozzá. :))
    Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    30ezer forint. Budapesten venném.
    Vezetékes vagy vezeték nélküli?
    Vezetékes. De ha lehet, ne fél méter kábele legyen, mert asztali gépet használok.
    Circumaural vagy supraaural?
    Az eddigi fejhallgatóval elégedett voltam kényelem szempontjából. Én ránézrésre azt mondtam volna, hogy a mostani fejhallgatóm (Seinheser HD 202) supraaural, de neten meg azt írták, hogy circumaural. Szóval valószínűleg az utobbi. Azt nem szeretem, ha vörös a fülem, mikor leveszem a fejhallgatót, és ennél nem is volt ilyen gond.
    Zárt vagy nyitott?
    Azt nem tudom, hogy itt a zártságtól/nyitottságtól függ-e az, hogy mennyire fülled be a fülem. Az olyan fejhallgatók szoktak zavarni, aminél ez megtörténik.
    Az viszont nem zavar, ha kihallatszik, amit hallgatok. Úgyis otthonra veszem a kütyüt. Szóval lehet nyitott. (Persze ott van a másik érv, hogy végülis mégiscsak belvárosi lakásban lakom, ahova azért szűrődnek be külső zajok... )
    Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
    Nincs szükségem mikrofonra.
    Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
    Sajnos fogalmam sincs. Moziba sokat járok, és elsősorban talán az lenne a fontos, hogy a hangzás megfeleljen sorozat és filmnézéshez. Zenehallgatás már talán másodlagos. Itt viszont klasszikus zenéhez semleges karakterisztikát szoktak ajánlani. Te tényleg inkább a mozi-élmény legyen meg.
    Mire figyeljünk oda, honnan vásároljunk?
    Újat szeretnék, és mindenképpen olyat, ami néhány nap alatt Budapesten beszerezhető.
    Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Tervben van stúdiómonitor (semleges karakterisztika) és egy hozzá ajánlott hangkártya vásárlása. Sajnos még nem tudom, hogy milyen típus lesz. Valószínűleg olyan hangkártyát szeretnék, amin van külső hangerőszabályozásra lehetőség, és könnyedén válthatom a kimenetet fejhallgató és hangfal között. De még nem választottam ki a pontos típust.
    Jelenleg alaplapi integrált hangkártyát használok: Asrock b75 pro3. Ennek ez van a specifikációjában:
    7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC892 Audio Codec)

    Köszi előre is a tanácsokat! :R

    Üdv,
    Murkesz

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák