Új hozzászólás Aktív témák

  • K1LLMy53Lf

    senior tag

    válasz Rick3D #44085 üzenetére

    Hello,

    Abban az esetben, ha mindenképpen sokpont1 fejhallgató kell tényleg jobb, ha a megfelelő topic-ban teszed fel ezt a kérdést.

    Én nem vagyok szakértő semmilyen tekintetben, viszont engedd meg, hogy megkérdezzelek (a kíváncsiság hajt, amit a te illetve a másik, a "mai"/tegnapi nap folyamán érdeklődő kolléga váltott ki a mindenképpen 5.1 dologgal): miért fontos ennyire az 5.1?

    Azon felül, hogy 15+éve azt folyik mindenhonnan, hogy gamer+film-->sokpont1, amúgy pfújj... elméletileg filmnél egy valóban minőségi 5.1es rendszer tényleg jó, de azt meg kell fizetni. de game-hez sosem értettem. Főleg fülesben nem. Én anno Q3A promode-ot nyomattam, nem is keveset egy akkoriban (13+éve) 2,5k pénzbe kerülő panasonic fejessel. tökéletesen el tudtam helyezni, hogy honnan jön a hang. így szvsz a sokpont1 fejes a világ egyik legnagyobb hülyesége. Hozzáteszem emiatt soha nem is próbáltam egyet sem. persze "hangrendszerben" engem is megvezetett anno a marketingszöveg és volt 5.1es rendszerem, de valahogy sosem éreztem az igazinak. (tény, hogy nem is 100k+os kategória volt). így a legutóbbi hangszórórendszert (Logitech g51) megvétel után 1-2hétig használtam 5.1ként, aztán sok éven át 2.1re rendeztem, mindaddig amíg most év elején le nem cseréltem egy T&V Kürbis 2.0ra. A zenei élmény 5.1 és 2.0 között ég és föld. Azóta pedig szép lassan cserélek/fejlesztgetek dolgokat.

    Szóval, ha tényleg a legjobb zenei élményt akarod elérni, akkor sztereó fejest vegyél.:R

    Elnézést, hogy ekkora "körítést" írtam a kérdéshez, de gondoltam megosztom, hogy miért nem látom a sokpont1 létjogosultságát. És emiatt tényleg kíváncsi vagyok, hogy miért nélkülözhetetlen a sokpont1? (természetesen bárki megválaszolhatja, ha tudja a "titkot" :) )

    [ Szerkesztve ]

    "...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

Új hozzászólás Aktív témák