Új hozzászólás Aktív témák

  • theuprising

    tag

    Sziasztok!

    Fejhallgató vásárlása előtt állok, vagyis már egy meglévő mellé (Superlux 668b) szeretnék egy komolyabbat, hisz nemsokára vidékről, kertes házból beköltözök a fővárosba, lakásba.
    A lényeg a mély basszus és a hangerő (persze nem dobhártyapusztításra gondolok, de pl a Superlux 668b elég halk), leginkább house és epic (Two Steps from Hell, játékok zenéi stb..) műfajt hallgatok és a játékokban is jobban szeretem hallani az erőteljes robajokat.

    Hosszabban:
    1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    - Lakásban, szobában, fixen a géphez kötve.

    2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    - Zene: 90%
    - Játék, film: 10%

    3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    - 80k (de ha ajánlotok egy bőven jót pl 50k körül, az nyilván jobb lenne :) ).

    4.) Új vagy használt?
    - Újat.

    5.) Circumaural vagy supraaural?
    - Ez fontos (és kicsit nehezítő tényező is gondolom), hogy Circumanural-t szeretnék, tehát fület körülvevő, kényelmes fejest. Az is fontos, hogy a fejtetőn hogy ível át, milyen párnázással. A Superlux nagyon nyomja a fejem, kényelmetlen, több órás viselés után olyan mintha két góliátelemet ragasztanék a fejtetőmhöz.

    6.) Zárt vagy nyitott?
    - Mindegy. De jobb lenne ha a hang a "fejemen belül maradna", tehát zártat preferálnám, de ha a megfelelő választás nyitott vagy félnyitott lenne, nem zárkózom el tőle.

    7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
    - Mélyeket minden mennyiségben, a többi lehet "átlagos, jó". A túlzott magas az zavar, és az is, ha halk, tehát bírja a "kakaót".

    8.) Honnan vásárolnál?
    - Megbízható hazai boltból.

    9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    - Xonar DX hangkártyám van, de nyitott vagyok valami más megoldásra is. Pl, hogy legyen egy saját erősítője, bár kicsit rookie vagyok ebben a DAC/erősítő témában, meghallgatok mindent, de ha azt mondjátok, hogy elég a Xonar, akkor rendben van.

Új hozzászólás Aktív témák