Új hozzászólás Aktív témák

  • Floydman

    tag

    Néhány gondolat a Sennheiser HD600-ról.

    Amikor meghozta a futár, csak pár percre próbáltam ki, hogy mégis milyen lehet. Bár még teljesen nyers volt a hangzása, nem volt bejáratva, de máris éreztem, hogy más világba kerültem. A HD-598 középkategóriájából a felsőszintre léptem.
    Az előző fülesem nekem nagyon szépen szólt, de itt olyan tiszta hangokat hallottam, akkora természetes térrel, hogy elállt a szavam. Minden igaz volt, amit addig olvastam a fejhallgatóról.
    A HD-598 brummogó basszusa és a hifis magashangok eltűntek. A hangerőt feljebb kellett vennem, mégiscsak 300 ohmos, nehezebb meghajtani (ez az új füleserősítővel már nincs így).
    Ráküldtem az Isotek lemezét, hadd járódjon be egy kicsit. Izgatottan vártam, hogy egy hosszabb hallgatással milyen lesz.
    Hát olyan lett. Újra kell hallgatnom az összes zenémet, mivel teljesen más a zenei élmény vele. Olyan hangokat, részleteket hallok, amikről eddig nem tudtam, hogy ott vannak.
    Az biztos, hogy kell hozzá egy jó erősítő és dac. Én Soundblaster X-fi HD-vel és Presenter 2 fejhallgató erősítővel hallgatom, a Cyberlink PowerDVD 18-al (dolby headphone beállítással). Megjegyzem, hogy ez az egyetlen PowerDVD változat, ami tapasztalatom szerint szépen szól. A többi borzalmas. Talán a régebbiek nem annyira. Koncertvideókat nézek-hallgatok, általában DTS 5.1 hanggal. Most váltottam egy s100a erősítőre amivel brutálisan tisztább és jobb hangzást lehet vele elérni.
    Valóban semleges a hangzása. Először a mélyek kevésnek tűntek, mivel csak akkor vannak jelen, ha a felvételen valóban ott vannak. Itt nincs brummogó színezés. Ha viszont a zenészek és a hangmérnök odatette, akkor és olyan tiszta mély hangok jöttek elő, ráadásul nem is a fülesből, hanem a térből valahonnan, hogy leesett az állam. A sokat emlegetett subbasszus hangzás is szinte érezhető. Pedig az csak nagyon jó hangfalakon illetve koncerten van meg.
    A magas hangjai rendkívül tiszták, élethűek, nem sziszegnek vagy csilingelnek.
    A legizgalmasabb a középtartomány. Úgy izgalmas, hogy semleges. Úgy tiszta, hogy nem steril. Valóban leírhatatlan. Az ének és a vokál tökéletes. Meg kell hallgatni és kész.
    Szerintem nem az a lényeg, hogy leírjuk, milyenek a hangjai egy fejhallgatónak. Van aki nem szereti a Sennheisereket, más pedig a többi márkát.
    Inkább a zene hallgatása, mint élmény a fontos. A HD600-al először éltem át azt, amit egy tesztben olvastam. Nem a hangminőségre, hanem a zenészek hangulatára figyelek zenehallgatás közben. Ez pedig mindent elárul a fejhallgató minőségéről. Valóban Hi-Res.
    Már értem, hogy miért gyártják 1997 óta gyakorlatilag változatlanul. Nekem az új design jobban bejön, örülök, hogy az enyém is ilyen lett. Kényelmes, bár a szorítóereje elég nagy. Be kell járatni.

Új hozzászólás Aktív témák