Új hozzászólás Aktív témák

  • szotyika77

    aktív tag

    Hoztam nektek egy kis segítséget így az ősz közeledtével. :)
    Őszi szellőztetés tippek és tanácsok. 🌱💚
    ⬇️⬇️⬇️
    ✅ Mire lesz szükség : Késes vagy drótos szellőztető, fűmag (opcionális), tápanyag, kvarchomok(opcionális), segédanyagok és egy kis bátorság.

    Mit tegyünk,mi a helyes sorrend⁉️
    1️⃣Gyep nyírása, lehetőség szerint rövidre (35-40 mm), skalpolás nélkül. ✂
    2️⃣Szellőztetés 1 vagy 2 irányba ? Ez nehéz kérdés lehet sokaknak, de most igyekszem segíteni. A mélység 6-9 milliméter között. Ez függ a filcréteg vastagságától.
    Szellőztetés végén a szerves növényi törmeléket össze kell gyűjteni. Lombseprűvel gyűjtés, fűnyíróval porszívózás hatásos leginkább. 🤓
    Vetett gyep esetén 1 év után érdemes a késés szellőztetésben gondolkodni. Drótos szellőztetőt azoknak ajánlom akiknek nagyon vékony filcrétege van vagy egy évnél fiatalabb a gyeptakarója. Óvatosan végezve.
    Ha gyepszőnyeged van vagy sok elhalt leveled akkor érdemes késes szellőztetésben gondolkodni. A két irány akkor lesz szükséges ha erős renovációban gondolkodsz vagy erősen kopott a gyeped. Tehát elő kell készíteni egy kicsit a talajt a magoknak.
    3️⃣Felülvetés (opcionális), az igényeknek és a feltételeknek megfelelő fűmaggal. Most lehet hatékonyan befolyásolni az állomány összetételét. 🔀A talajfertőtlenítést a felülvetés után lehet elvégezni. A felületre való kiszórással. A lényeg ,hogy ha történik homokszórás akkor az előtt történjen.
    4️⃣Opcionális homokszórás. Felszíni hibák, és az erősen kopott területek regenerálása végett. Adott esetben homok és fűmag keverékkel plusz javítás. ( 1 lapát homokhoz egy bő marék magot keverünk.) 😉
    5️⃣ Tápanyagutánpótlás 💪🏽
    🟢Burkolt tápanyagot érdemes használni,most mehet nitrogén többletes is. A cél,hogy október végére ürüljön ki a magas nitrogén. Október elején pedig mehet a téli felkészítő.
    Záró folyamat : alapos beöntözés.💧💧⚠️
    A nyírások mehetnek ugyanúgy szokás szerint,a magot nem fogja felszívni a fűnyíró.A frissen kelő szálakat pedig a jól beállított éles kés majd először finoman csipkedi, ami így szépen tud bokrosodni.
    További információkért csatlakozz a : Szenvedélyünk a gyep. 💚🌱🌱💚 nevű csoportomhoz. #legyenzöld #szenvedélyünkagyep
    Forrás: Mr.Pitch - A gyepszakértő [link]. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák