Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz rekid #47044 üzenetére

    Hát dehogynem, az összes DSLR gyártó. És szépen meg is fordult a trend a dslr piac zsugorodik a milc nő. Mindamellett hogy a komplett fotós iparág zsugorodik.
    Ha így nézzük, hogy Dslr vs Milc, sem igaz, hogy lepipálná a Sony a többieket.
    A D850 pl összességében jobb gép mint a Sony Milcek, persze ha nem vesszük a tükör nélküliségből adódó nyilvánvaló előnyöket. De még azokkal együtt sincs akkora különbség, hogy egyértelműen Sonyt kéne venni. Főleg olyannak, akinek már eleve van egy Nikon rendszere. Nem véletlen, hogy azért csak jön még egy D6 és több dslr-nek is lesz utódja. Ahogy hallottam a Canon sem dobja még a tükrös palettát.
    Valóban a Milc a jövő, érthető okokból. Ezt a Sony kétségkívül hamar felismerte. De én jobban örülnék, egy hibrid rendszernek, ahol az optikai kereső is elérhető és váltani lehetne a kettő között. Nem vagyok oda az evf-ért, bár sok előnye van, de nekem nem tetszett, a szemem is könnyezett tőle több óra használat után és az előnyök sem hatottak meg annyira. Több gondom is volt vele a wysiwyg is kimondottan zavaró tudott lenni több helyzetben is. Egyébként pont a Nikon tájáról érkeznek ilyen pletykák, hogy dolgoznak hasonlón.
    Az alsó-közép kategóriában, egy egyszerű halandónak tényleg racionálisabb választás a tükör nélküli gép. Ezen nincs is mit vitatni. Mellesleg az ő vásárlásaik érződnek a piaci elemzésekben is amiket te is írtál, nem a csúcsgépeket használóké.
    A Panasonic a supporton túl technikailag, ergonómiailag, szolgáltatásilag is odébb van még a többiektől. Nincs tapasztalatuk semmi a profi fotós szegmensben. Annál inkább van a mozgóképpel és a videósok szeretik is az új Panákat.
    A profikra nem igaz az SAP példa. Aki ebből él az simán vált rendszert ha az annyival jobb munkára, mint amit használ. A drágaság nem szempont, úgyis visszahozza az árát a befektetés.

Új hozzászólás Aktív témák