Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    válasz Rent #5915 üzenetére

    Én értem, hogy te mit szeretnél ezzel mondani, de te értetted, amikor én kérdeztem a videós kiegészítőket? :)

    Mostanság bazi nagy divat videókamerának használni a fényképező gépeket, mert tényleg megkapod a filmes hatást a kis DOF miatt.
    Viszont jönnek a problémák:
    - Az AF (ha egyáltalán van) lassú, zajos, és pontatlan.
    - nincs vario (zoom), csak ha manuálisan berántod a gyűrüt. Ez nem folyamatos, ráadásul az AF állítás is bazi lassú utána (újra csak akkor ha van), kézzel tekerni meg pl. egy 18-105-ön a fókusz gyűrűt az igazi pain in da ass.
    - egy follow focus nem két fillér (és azzal is meg kell tanulnod fókuszt húzni kézzel).
    - Nincs képstabi. Nem hogy optikai valami giroszkóppal, de még elektromos se nagyon. A kezed viszont biztos beremeg, mert egy D5x00 + 18-105 már nem épp egy handycam tömegével rendelkezik.
    - Válltámaszt kéne venni, hogy nagyjából rázkódás mentes képeket kapj.
    - Van jó videós állványod, amivel mondjuk akadás mentes svenket tudsz csinálni? Az sem két fillér (bár igaz, hogy az a kamerához is kellene).
    - A fényképező gépekben megtalálható CMOS szenzorok a legjobb példái a rolling shutternek hibának - a videókamerákban erre figyelnek.
    - 1 db szenzor = bayer szűrő.
    - A H.264-es kodek nem épp a leginkább utómunka barát formátum.
    - fájlméret korlátok miatt rövid videók vehetők csak fel.
    - napsütésben az LCD használata Pain in da ass. Még akkor is, ha kihajtható. Nem látod. Erre lehet venni speckó lupét, ami beárnyékol, de akkor meg a fejed kell hogy rácuppantani a vázra.

    Természetesen azért, hogy Ödönke első lépései meglegyenek videón, ezek nagy része nem szükséges. De jó ha tudod, hogy videóra nem véletlenül használnak még mindig videó kamerákat, és a sok Canon 5D Mark II is szépen visszakerül a fotósok kezébe, mert egyre több operatőr rájön, hogy a fényképező gépek fényképzeni valók.

    [ Szerkesztve ]

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák