Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    Belefutottunk egy kisebb problémába. Egy integrált sima gigabit Realtek hálózati kártyával (RTL8111..valami) . Egy viszonylag régebbi Debian Jesse 3.16.0-s kernellel fut a belső irodai szervernek használt gépen. Nagyobb hálózati terhelésnél dob egy ilyen hibát:
    NETDEV WATCHDOG: eth0 (r8169): transmit queue 0 timed out

    És ezután a kártya képtelen visszatérni az életbe. Restartolni kell a szervert. Mások is belefutottak hasonlóba. Többnyire kernelfrissítéssel próbálkoztak. Volt aki downgrade irányba ment, mert 4.x kernel sem oldotta meg.

    Egyrészt próbálunk frissíteni mivel régi a szoftveres háttér... Másrészt lehet betennénk egy másik kártyát ami tutira nem hasal el. Viszont itt elég érdekes a kínálat. Rég néztem már ilyen kártyákat. Realtek chip-est nem szeretnék. De főleg ezzel szerelik. Broadcom-ot meg Intelt látok. Utóbbi ritka mint a fehér holló. Milyen lehetőségek közül lehet még válogatni?

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák