Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    Sziasztok,

    pont 1 hete felkerült a napelem a házra. Persze még nem üzemel, mert kell óracsere. Ennek kapcsán lenne 2 kérdésem is.

    1. Pest megyei vagyok, így durr bele a közepébe a szolgáltatóváltásba. Pénteken bevittem a készre jelentést meg minden egyéb telepítői papírt kinyomtatva e.on-hoz Érdi ügyfélszolgálatra, hogy jöttem szerződést kötni. Nah, ott közölték, hogy jó, hogy behoztam, mert elektronikusan nem érkeztek még meg a papírok, akkor beveszik, de olyan, hogy szerződéskötés nincs is. Majd minden online 8-15 munkanap. Azán majd jön az óracsere valamikor. Nem tudom ki mit tapasztalt, de ezek szerint az a 2 hét gyorsítás ügyfélszolgálati szerződéskötéssel ment a levesbe? Ugye a számlázásos dolgaimat meg a leolvasást majd MVM-el kell lebarterezni, ha meglesz az óracsere. Más is van hasonló helyzetben Pest megyében?

    2. Elég faramuci helyzetbe kerültem, mert felmérésen el****-ták. Többször megerősítették, hogy max 12 db 480 as panel fér fel a tetőre, így egy 4kW-os inverter került fel.

    Egy-fázisú Solaredge, mivel a 3 fázisúhoz kapásból kellett volna a 14 panel ami csak 375-ösökkel lett volna megoldható minimális bővítési lehetőséggel. Így most felment 9 480-as ami fedezi a jelenlegi fogyasztásom. És később mehet fel még 3. Túlpanelezni nem lehetett MFB-s finanszírozás miatt.

    Telepítés közben kiderült, hogy ilyen panelből amit felraktak, felfért volna 15-16 is. Gyakorlatilag egyik tetőfelületem full üres. Viszont azt már nem viseli el a 4 kW-os inverter. Ilyenkor mi van?
    - Majd ha bővítek pár év múlva kisebb paneleket tegyek másik tetőre, hogy a 155% engedélyezett túlpanelezést kimaxoljam és engedjem el?
    Ugye szolgáltatói szabályok miatt már nem cserélhetek 5kW-osra.

    - Esetleg 3 fázisúra csere, de arra most nincs nagyon keret, meg akkor minden engedélyezés bisz basz kezdődik előröl. Ennyi erővel már inkább egy 2,5 kW-os kis inverter másik fázisra :W

    A 2. rész inkább csak véleménykérés. Aktualitása nincs jelenleg, esetleg evvel az új pályázattal.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák