Új hozzászólás Aktív témák

  • agyarka

    aktív tag

    válasz FamulusSolar #2953 üzenetére

    Üzleti titok az, ami annak van minősítve. A minősítéshez indoklás szükséges, indoklásnak a törvény idézése nem megfelelő. Tételesen tartalmaznia kell a védendő adatok körét és azt, hogy az miért okoz érdeksérelmet.

    Az Ütv. hatálya:
    "1. § (1) Üzleti titok a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó, titkos - egészben, vagy elemeinek összességeként nem közismert vagy az érintett gazdasági tevékenységet végző személyek számára nem könnyen hozzáférhető -, ennélfogva vagyoni értékkel bíró olyan tény, tájékoztatás, egyéb adat és az azokból készült összeállítás, amelynek a titokban tartása érdekében a titok jogosultja az adott helyzetben általában elvárható magatartást tanúsítja.
    (2) Védett ismeret (know-how) az üzleti titoknak minősülő, azonosításra alkalmas módon rögzített, műszaki, gazdasági vagy szervezési ismeret, megoldás, tapasztalat vagy ezek összeállítása."

    Árajánlatot kérni nem nehéz dolog manapság, az MNNSZ oldalán akár tömegesen megtehető. A reprodukálása sem nehéz, hiszen az ajánlatoknak szubjektiv elemei nincsenek.
    Általánosságban védett ismeretet szintén nem tartalmaz, mivel a folyamat minden része nyilvánosan megismerhető.
    Azon, hogy a műszaki tartalom mellett a határidők/ ár/ fizetési feltételek/ kötbér mások általi megismerése mekkora érdeksérelmet jelent egy (nem pályázatos) ajánlatban, arról lehet vitatkozni, de az ajánlat reprodukálhatósága miatt kizárt, hogy vki jogi úton bármilyen eredményt elérne.

    Furának tartom, hogy vki üzleti titoknak gondolja az ajánlatot és közben mástól privátban kéri egy cég árajánlatának megküldését.

Új hozzászólás Aktív témák