Új hozzászólás Aktív témák

  • kardkovacsi

    senior tag

    válasz senki68 #42774 üzenetére

    Kérdezd meg a villanymérnök fiad, de előtte nézze meg hogy működik a napelem és mi a munkapont meg mi a munkapont görbe. Kezdje el tologatni rajta az áramot 1-2%-al odébb és nézze meg az ahhoz tartozó teljesítmény értékeket és hasonlítsa össze a maximum ponttal %-os arányban.
    Tévedés azt hinni, hogy az általad felrajzol napelemeknél sztring inverter esetén 1,34-el termelt volna mindegyik. Valójában, inkább az lesz, hogy az alsó 1,30-al termel, a felső a legerősebb meg 1,45-el 1,51 helyett (a valódi számokat az adott panel munkapont görbéje alapján lehetne kiszámolni). Elvész néhány század kWh még ekkora különbségek esetén is ami mint írták valószínűleg árnyék. Viszont ha rendesen süti a nap akkor 1-3% közötti a különbség. Biztos tudsz nyárról olyan ábrát hozni amikor végig rendesen sütötte mindet a nap. Ott mekkora különbségek vannak, biztos nem ilyenek.

    Mint írtam vannak előnyei, elég sok, az SE rendszernek de ez egy marketing duma, hogy +5%. Ha néhány tized % van akkor már lehet túlbecsültük.

Új hozzászólás Aktív témák