Új hozzászólás Aktív témák

  • edeleny

    őstag

    Valamikor a kormány (ez) tett egy vállalást az EU felé, hogy ekkorra, meg akkorra mennyi megujjulónk lesz!
    Aztán vagy nem volt, vagy nem akart pénzkölteni, és ebbe bevonták a lakosságot. Ebből lett a szaldó, mint ösztönző.
    ...... és az elején még ez sem nagyon akart működni.

    Én 2015-16 környékén gondolkoztam azon először, hogy kellene napelem.
    Akkortájt csak villany! Fizettem kb 8-9000 villanyszámlát. A rendszer benne lett volna 1,5 millába. Gyors fejszámolással 10-15 év megtérülés. Mindez úgy, hogy noha öten vagyunk, a család havi nettó bevétele közelített a hét számjegyhez. Az az a havi kiadásokban ez az összeg nem oszt nem szoroz, mint egy halott matematikus.
    Nem tudtam rászánni magam!
    Akkor is azt számoltam, hogy csak akkor éri meg, ha a villany mellett, a gázból is tudok spórolni. De akkor még az elektromos fűtésről az terjedt, hogy gazdaságtalan.

    2020-ban tettem fel klímát. A gyakorlatban akkor találkoztam először azzal, hogy ezzel fűteni is lehet. De a klímák beállítása hűtésre lett optimalizálva.
    OFT, átalakítás, még két klíma, mindig hűtés!
    2021-ben vissza kapott OFT-ből lett napelem. Tehát így saját pénz! Elég erős gazdasági megfontolások miatt. ( Vagy betolom előtörlesztésnek a 3%-os OFT hitelbe, vagy valamit kezdek vele. Az infláció már akkor is 6% volt, az látszott, hogy a rezsicsökkentés tarthatatlan.) Én befektettem a napelembe!
    Jól számoltam, gázzal kb. 3 hónapot kellene fűtenem + főzés + melegvíz.

    Így kb feleződött a megtérülés. Arról nem beszélve, mind villanyból, mind gázból kiesnék az átlagból.
    Amikor telepítették, már az volt a kormányzati kommunikáció, hogy a pályázatosoknak megszűnik a szaldó, és 2024.01.01 után is valami más lesz az uj belépőknek, de aki addig annak örökkön örökké.........

    Én azt mondom, hogy legyen egyenlőség. Ne legyen szaldó! Amit bevételezek áramot, azt fizessem ki piaci alapon mint mindenki más.
    És amit kiadok áramot, azt fizesse ki az állam piaci alapon, mint a haveroknak, mint a mostani naperőműveknek, mert az én áramom is ugyan olyan.
    Adjon érte ugyan úgy 54 forintot kilowattonként!

    Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

Új hozzászólás Aktív témák