Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz axioma #6710 üzenetére

    és (#6711) Istv@n

    már rég beregisztráltam a "napelemescsatorna.hu" domaint, hogy oda majd jól megcsinálom úgy, hogy minden paraméter akár változtatható is legyen, de egyszerűen nincs rá időm, mással megcsináltatni pedig nem fogom, mert nagyon sok pénzt kérnének érte, és azért az én jófejségemnek is vannak korlátai. Ráadásul az infó sulit, ami a webfejlesztésről szólna is abbahagytam időhiány miatt, szóval ez a projekt bizonytalan ideig csúszik.
    Persze van alternatív tervem, hogy ide valahogy megoldjam, de az is elvinne pár órát, és vagy időm nincs hozzá, vagy (bevallom töredelmesen) amikor volna időm, akkor kedvem nincs, vagy épp más elfoglaltságot találok, amihez több kedvem van. Sorry, de nekem is csak 24 órából áll egy nap. :B

    (#6713) stickermajom
    Gratula! :C

    (#6712) lrobertoc
    Az indítási feszültség azért magasabb, mint az MPPT tartománya, mert az üresjárati feszültség (Voc) magasabb, és miután az inverter elindul, a napelemek feszültsége lemegy a munkaponti feszültségre (Vmpp). Munkapontonként általában azonosak a fesz.tartományok, de általában ezeken lehet akár szoftveresen módosítani.
    Tegyél fel egy 10kW-os invertert, az első munkapontra alakítsd ki a mostani rendszered (pl. 14x370=5,18kWp), és ha aktuális, a 2. munkapontra alakítsd ki a bővítést (pl. 6kWp).
    Ezt a 14+26 dolgot nem igazán értem, de az együtt már 40x370=14800kWp lenne, ami déli tájolás esetén túl sok vágás lenne egy 10kVA inverternek, 3x16A kapacitásodra viszont max. 11kVA inverter tehető!

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák